Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Άιντραχτ ισοπέδωσε την Μπάγερν με 3-1 και πήρε το Κύπελλο

Η Άιντραχτ ισοπέδωσε την Μπάγερν με 3-1 και πήρε το Κύπελλο

Κυπελλούχος Γερμανίας στέφθηκε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης που επικράτησε με 3-1 της Μπάγερν Μονάχου

Λίγες ημέρες πριν αναλάβει και επίσημα καθήκοντα προπονητή στη Μπάγερν, ο Νίκο Κόβατς επιφύλαξε μία… νίλα κολοσσιαίων διαστάσεων στους μελλοντικούς εργοδότες του, οδηγώντας την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην κατάκτηση του κυπέλλου Γερμανίας, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια.

Σε έναν δραματικό τελικό που έγινε απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, η ομάδα του Κροάτη τεχνικού νίκησε 3-1 τους Βαυαρούς και στέφθηκε κυπελλούχος για πέμπτη φορά στην ιστορία της, εξασφαλίζοντας παράλληλα και το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Ο τελικός ξεκίνησε με δοκάρι του Λεβαντόβσκι, αλλά στο 11΄ ο Ρέμπιτς έφυγε στην αντεπίθεση και άνοιξε το σκορ. Η Μπάγερν πίεσε ασφυκτικά και έχασε σωρεία ευκαιριών, πριν καταφέρει τελικά να ισοφαρίσει στο 53΄ με τον Λεβαντόβσκι.

Ο αγώνας συνέχισε να είναι μονόλογος των πρωταθλητών, αλλά η άμυνα της Αϊντραχτ και ο Χράντετσκι κρατούσαν ηρωικά. Νέο δοκάρι στο 80΄ από τον Χούμελς και δύο λεπτά αργότερα, ξανά ο Ρέμπιτς «ξεχύθηκε» στην αντεπίθεση και νίκησε τον Ουλράιχ.

Το 2-1 επικυρώθηκε μετά από εξέταση του VAR (αφού οι παίκτες της Μπάγερν διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης), το οποίο επιστρατεύτηκε ξανά στις καθυστερήσεις, όταν φάνηκε να υπάρχει πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Μπόατενγκ.

Ο διαιτητής είδε το ριπλέι, έδειξε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης, με τον Ουλράιχ να έχει προωθηθεί, ο Γκατσίνοβιτς έφυγε στην κόντρα και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ο θρίαμβος της Αϊντραχτ έχει έναν επιπλέον… χαμένο, τη Στουτγκάρδη, η οποία τερμάτισε έβδομη στην Bundesliga αλλά δεν θα πάρει το εισιτήριο για το Europa League, ενώ η έκτη Λειψία θα υποχρεωθεί να δώσει προκριματικά.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γιουπ Χάινκες): Ουλράιχ, Κίμιχ, Σίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Ροντρίγκες, Τιάγκο (64΄ Τολισό), Μίλερ (70΄ Κομάν), Ριμπερί (87΄ Βάγκνερ), Λεβαντόβσκι

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Νίκο Κόβατς): Χράντετσκι, Ντα Κόστα, Αμπραχαμ, Σαλσέδο, Βίλεμς, Χασέμπε, Μασκαρέλ, Ντε Γκουζμάν (74΄ Ρους), Βολφ (60΄ Γκατσίνοβιτς), Ρέμπιτς (89΄ Χάλερ), Μπόατενγκ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024