Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Λούκα Ντόντσιτς MVP της φετινής Ευρωλίγκα

Ο Λούκα Ντόντσιτς MVP της φετινής Ευρωλίγκα

Τα βραβεία της φετινής Ευρωλίγκα

Στον Λούκα Ντόντσιτς της Ρεάλ Μαδρίτης κατέληξε ο τίτλος του MVP της χρονιάς στην Euroleague, όπως ανακοινώθηκε στο gala του Βελιγραδίου, εκεί όπου φιλοξενείται το εφετινό φάιναλ φορ. Το «παιδί-θαύμα» του σλοβένικου μπάσκετ, που αύριο θα διεκδικήσει το πρώτο του τρόπαιο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, απέναντι στην κάτοχο, Φενερμπαχτσέ, παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια του Θοδωρή Παπαλουκά.

«Ευχαριστώ τους φιλάθλους, τους προπονητές και όσους με στηρίζουν. Δεν θα τα κατάφερνα χωρίς αυτούς. Το κλειδί είναι πως το διασκεδάζω στο παρκέ» δήλωσε ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, με τον Θοδωρή Παπαλουκά να υπενθυμίζει ότι: «Το πιο σημαντικό είναι να είσαι καλός συμπαίκτης».

Ο 19χρονος μάλιστα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Euroleague, που αναδεικνύεται ΜVP και Rising Star της διοργάνωσης την ίδια χρονιά.

Ο Ντόντσιτς, ο οποίος εξαργύρωσε τις εξωπραγματικές του εμφανίσεις, μέτρησε τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην Euroleague, που ίσως είναι και η τελευταία του, καθώς… παραμονεύει το ΝΒΑ, 16.1 πόντους, 4.9 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο ανά αγώνα.

Στο gala της Euroleague βραβεύτηκαν επίσης και οι Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός), Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Τορνίκε Σενγκέλια (Βιτόρια) και Γιαν Βέσελι (Φενερμπαχτσέ), ως μέλη της καλύτερης πεντάδας, ενώ ο Κάιλ Χάινς πήρε το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού (σ.σ. για 2η φορά μετά το 2016), ο Αλεξέι Σβεντ του πρώτου σκόρερ και ο Γιαν Βέσελι της κορυφαίας φάσης της σεζόν.

Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στο Βελιγράδι, λόγω υποχρεώσεων στα πλέι οφ της Α1 Ανδρών, έστειλε το μήνυμά του μέσω βίντεο: «Σας ευχαριστώ γι’ αυτό το βραβείο. Είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και την ομάδα μου. Μακάρι να ήμουν εκεί σήμερα. Καλή τύχη στις τέσσερις ομάδες του φάιναλ φορ».

Από την πλευρά του, ο Νάντο Ντε Κολό, είπε: «Είναι υπέροχα και τιμή μου να έχω το όνομά μου δίπλα τους (σ.σ. στους Διαμαντίδη, Ναβάρο, Μποντιρόγκα, Βούισιτς που πήραν το βραβείο 3 σερί χρονιές), επειδή έχουν καταφέρει σπουδαία πράγματα με τις ομάδες τους στην Ευρώπη».

Ο Τορνικέ Σενγκέλια, που επίσης απουσίασε, δήλωσε: «Μακάρι να ήμουν εκεί, αλλά έχουμε σημαντικά ματς στην Ισπανία. Είναι τιμή μου αυτό το βραβείο και να είμαι στους 5 καλύτερους παίκτες. Ευχαριστώ το Θεό, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και όσους με βοηθούν κάθε ημέρα, να παίζω σε αυτό το υψηλό επίπεδο».

Tέλος, ο Γιαν Βέσελι πρόσθεσε: «Σας ευχαριστώ γι’ αυτό το βραβείο. Προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα όσο καλύτερα μπορώ και να δίνω τα πάντα στο παρκέ. Ελπίζω πάντα στο καλύτερο».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024