Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λάσο: «Είμαι περήφανος για την ομάδα μου»

Λάσο: «Είμαι περήφανος για την ομάδα μου»

Χαρούμενος που η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στον τελικό της Euroleague δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Πάμπλο Λάσο

Ο προπονητής της ισπανικής ομάδας δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του, ενώ χαρακτήρισε σπουδαία ομάδα τη Φενερμπαχτσέ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η τουρκική ομάδα θα έχει πιο πολλούς φιλάθλους στο πλευρό της, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, υπογραμμίζοντας πως ήταν σπουδαίο να τον έχει προπονητή (σ.σ. στη Ρεάλ Μαδρίτης) και πως έμαθε πολλά πράγματα έμαθα από τον «Ζοτς» ως προπονητή.

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Δεν έχουμε πολλά να πούμε. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και τώρα αντιμετωπίσουμε μια πολύ σπουδαία ομάδα. Παίξαμε και οι 16 ομάδες η μία κόντρα στην άλλη και τώρα είμαστε Φενερμπαχτσέ εναντίον Ρεάλ. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου» δήλωσε ο Λάσο.

Μίλησε ακόμη:

– Για το γεγονός πως η Φενερμπαχτσέ θα έχει περισσότερους φιλάθλους στις εξέδρες: «Πόσα χιλιόμετρα είναι η Πόλη από εδώ και πόσα η Μαδρίτη; Είναι δύσκολο ταξίδι και η «Φενέρ» έχει τον κόσμο της πιο κοντά. Στο τέλος θα είμαστε πέντε εναντίον πέντε στο παρκέ. Είμαστε υπερήφανοι για τον κόσμο μας. Ξέρουμε ότι θα παίξουμε σε μια δύσκολη ατμόσφαιρα, αλλά έχουμε συνηθίσει».

– Για όσα έμαθε από τον Ομπράντοβιτς όταν τον είχε προπονητή: «Είναι δύσκολο να πω ένα πράγμα. Καθημερινά μαθαίνω πράγματα που έμοιαζαν… ηλίθια, αλλά κέρδισα. Από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στην Ρεάλ, μάθαινα καθημερινά. Είχαμε σπουδαία ομάδα.

Θα μπορούσαμε να χτίσουμε μια ομάδα για πολλά χρόνια, αλλά αυτό δεν δούλεψε. Για μένα, ως παίκτη, ήταν κάτι σπουδαίο να τον έχω προπονητή. Κοιτάζοντας τον χρόνο, μετά από πολλά χρόνια, πολλά πράγματα έμαθα από τον Ζέλικο ως προπονητή. Θυμάμαι ένα περιστατικό, όπου ήμασταν μπροστά με 11 πόντους, δύο λεπτά πριν το τέλος, και μου είπε: «Έκανες τη δουλειά, φύγε». Ήθελα να τον σκοτώσω! Έχω πολλές ιστορίες να διηγηθώ και νιώθω τυχερός που είχα τον Ζέλικο προπονητή».

– Για την «εκτόξευση» του Λούκα Ντόντσιτς: «Αυτό που συνέβη με τον Λούκα ήταν πολύ φυσιολογικό. Πέρυσι ήταν το πρώτο φάιναλ φορ της καριέρας του και έκανε εκπληκτική σεζόν. Συνεχίζει να ωριμάζει ως παίκτης σε όλους τους τομείς. Πέρυσι κοιτούσε σαν… χαμένος όλα όσα συνέβαιναν. Φέτος καταλαβαίνει και ξέρει τι γίνεται. Είναι πιο γρήγορος, πασάρει καλύτερα, είναι καλύτερος. Ο χρόνος φέρνει εμπειρία σε ένα 19χρονο παιδί κι αυτό είναι καλό».

– Για το αν προτιμά το σύστημα του φάιναλ φορ ή των πλέι οφ: «Στο μπάσκετ παλεύεις για το καλύτερο. Όταν παίζεις πλέι οφ, λες ότι είναι καλύτερο, ενώ όταν παίζεις φάιναλ φορ λες το ίδιο. Το Βελιγράδι είναι πολύ ωραία πόλη και όλο αυτό είναι κάτι σπουδαίο».

– Για την ατάκα Έλληνα φιλάθλου περί… κοτόπουλων μετά το πρώτο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Είμαι χαρούμενος που έκανα διάσημο σε όλη την Ευρώπη αυτό τον τύπο. Δεν προσπάθησα να μεταλλάξω τους παίκτες μου. Μοιάζαμε με… κότες. Αυτό το είπε από τα βάθη της καρδιάς του. Το ήξεραν και οι παίκτες μου και ήθελαν να αντιδράσουν και το έκαναν. Και είμαι χαρούμενος που έκανα αυτόν τον τύπο διάσημο στην Ευρώπη».

Τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος χαρακτήρισε μεγάλη ευκαιρία για την κατάκτηση του τροπαίου την παρουσία τους στον τελικό, ενώ υπογράμμισε ότι οι δυσκολίες της σεζόν με τους πολλούς τραυματισμούς αποτέλεσαν μάθημα για την ομάδα του.

«Είναι σπουδαία ευκαιρία για εμάς το ότι είμαστε σε έναν τελικό. Είχαμε δύσκολη κανονική περίοδο με τραυματισμούς. Τώρα θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Οι συμπαίκτες μου έπαιξαν εξαιρετικά και θέλουμε να παίξουμε έτσι και στον τελικό» τόνισε.

Επίσης αναφέρθηκε στις φετινές ατυχίες της Ρεάλ Μαδρίτης, επισημαίνοντας: «Όταν παίζεις στη Ρεάλ, έχεις μεγάλη πίεση και τον κόσμο πίσω σου. Φέτος είχαμε πολλούς τραυματισμούς, με τον Αγιόν, τον Κούζμιτς, τον Ράντολφ. Αυτά πέρασαν. Μάθαμε από τις δυσκολίες σε όλη την κανονική διάρκεια.

Οι γιατροί, οι φυσιοθεραπευτές δούλεψαν πολύ και μάθαμε από τις δυσκολίες όλης της σεζόν. Όλοι έκαναν ένα βήμα μπροστά, παίξαμε σαν ομάδα, πιο ενωμένοι και αυτό είναι το πιο δύσκολο. Τώρα είμαστε στο φάιναλ φορ με όλους τους παίκτες υγιείς. Είναι σπουδαία ευκαιρία να παίξεις κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όπως η Φενερμπαχτσέ, η οποία έχει τεράστια εμπειρία».

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024