Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φυσικό αντιοξειδωτικό για γερό καρδιαγγειακό

Φυσικό αντιοξειδωτικό για γερό καρδιαγγειακό

Eντός των φυσιολογικών ορίων, τα υψηλότερα επίπεδα χολερυθρίνης στο αίμα σχετίζονται με χαμηλότερα ποσοστά καρδιακής ανεπάρκειας, εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου

Η χολερυθρίνη, μια πορτοκαλοκίτρινη χρωστική, που σχηματίζεται από την αποδόμηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και εξαλείφεται από το ήπαρ, δεν είναι μόνο ένδειξη «μελανιάς». Μπορεί να παρέχει και καρδιαγγειακά οφέλη, σύμφωνα με μεγάλη επιδημιολογική μελέτη.

Όπως αναφέρει άρθρο του επιστημονικού εντύπου Journal of the American Heart Association, το συμπέρασμα απορρέει από μια πρόσφατη ανάλυση δεδομένων για την υγεία περισσοτέρων από 100.000 βετεράνων, με και χωρίς λοίμωξη HIV που έδειξε ότι εντός των φυσιολογικών ορίων, τα υψηλότερα επίπεδα χολερυθρίνης στο αίμα σχετίζονται με χαμηλότερα ποσοστά καρδιακής ανεπάρκειας, εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η χολερυθρίνη μπορεί να έχει επωφελείς επιδράσεις, δια της ενεργοποίησης ενός αντιοξειδωτικού ή παρεμβαίνοντας στην αθηροσκλήρωση. Τα δεδομένα από τη μελέτη των βετεράνων έρχονται να ενισχύουν αυτή τη θεωρία.

Η ερευνητική ομάδα, υπό τον Δρ Βίνσεντ Μαρκονι, καθηγητή Ιατρικής και Παγκόσμιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Emory, αξιολόγησε στοιχεία από τη μελέτη Veterans Aging Cohort Study, μια εθνική έρευνα για τη λοίμωξη HIV που διενεργείται με την υποστήριξη των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ.

Στην έρευνα περιλαμβάνονταν 31.418 HIV-θετικοί και 66.987 HIV-αρνητικοί βετεράνοι στρατιωτικοί, σχεδόν όλοι άνδρες, κατά μέσο όρο 48 ετών.

Οι ερευνητές τους χώρισαν σε τέσσερις ομάδες, ανάλογα με τα επίπεδα χολερυθρίνης στον οργανισμό τους.

Τα υψηλότερα επίπεδα χολερυθρίνης συνεπάγονταν χαμηλότερο κίνδυνο εμφράγματος, καρδιακής ανεπάρκειας ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Η ομάδα με τα υψηλότερα επίπεδα είχαν 76% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων, συγκριτικά με την ομάδα με τα χαμηλότερα επίπεδα χολερυθρίνης, που συνήθως καταγράφονται σε άτομα με ηπατοπάθειες.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024