Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

Την καταδίκη του εκφράζει ο πολιτικός κόσμος για την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα ατόμων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης

Την καταδίκη του εκφράζει ο πολιτικός κόσμος για την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα ατόμων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος» δηλώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter. «Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους».

«Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία» προσθέτει ο πρωθυπουργός.

«Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο Τwitter.

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση προς τον Γιάννη Μπουτάρη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, από ακροδεξιούς τραμπούκους. Η φασιστική αυτή επίθεση αποτελεί μια προσπάθεια στοχοποίησης και εκφοβισμού του Γ. Μπουτάρη, και βρίσκει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι. Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κάνει για άλλη μια φορά φτηνή αντιπολίτευση, με αφορμή αυτή την τραμπούκικη, φασιστική ενέργεια, αποτελεί μια αθλιότητα ολκής» αναφέρει σε ανακοίνωση.

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. «Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

«Τέτοιες τραμπούκικες, ανεπίτρεπτες συμπεριφορές πρέπει να απομονωθούν από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Τα ακραία στοιχεία που διέπραξαν αυτή την επίθεση, αμαυρώνουν τη μέρα μνήμης και δεν έχουν καμιά σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ποντίων, που τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους σε όλη τη χώρα, τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του  τουρκικού εθνικισμού» επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής, καταδικάζοντας «με τον πιο έντονο τρόπο  την επίθεση.

«Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν. Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας ‘σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ’» σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Ντροπή, αίσχος και οργή! Η τραμπούκικη επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, τονίζει ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Η απερίφραστη καταδίκη αυτής της άθλιας επίθεσης είναι αυτονόητη. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι αναγκαία. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση όλων των δημοκρατικών πολιτών να απομονώσουμε άμεσα αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές γιατί η ανοχή αποτελεί συνενοχή. Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι υπέρμαχος της ανοιχτής κοινωνίας που οραματιζόμαστε. Γι’ αυτό αποτελεί στόχο ακραίων στοιχείων και εθνικιστών. Δεν θα τους περάσει, η βία θα ηττηθεί» υπογραμμίζει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Η φασιστική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη δεν προκαλεί μόνο ντροπή. Προκαλεί ανησυχία γιατί το αβγό του λαϊκισμού και του εθνικισμού έσπασε και απειλεί ανοιχτά τη δημοκρατία και την κοινωνία» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. «Όλοι στεκόμαστε στο πλευρό του Γιάννη, στο πλευρό της Δημοκρατίας» συμπληρώνει.

«Απόλυτα καταδικαστέα» χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, με ανάρτησή του στο Twitter. «Η βία από όπου και αν προέρχεται, εναντίον οποιουδήποτε και αν στρέφεται, δεν έχει καμία θέση σε μια δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία. Καμία διαφωνία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις» τονίζει.

Σκοτεινή σελίδα χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη. Σε μήνυμα στο τwitter αναφέρει: «Η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη φέρνει στο μυαλό σκοτεινές σελίδες της ιστορίας μας. Είναι αυτονόητη η δίωξη των υπευθύνων και η απομόνωση όσων θέλησαν να μετατρέψουν τη σημερινή ημέρα μνήμης σε μέρα μίσους και διχασμού».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024