Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χορός εκατομμυρίων για τον Μίδα του ποδοσφαίρου

Χορός εκατομμυρίων για τον Μίδα του ποδοσφαίρου

Ο Γκουαρντιόλα θα αμείβεται με περίπου 23 εκατ. ευρώ τον χρόνο και το ποσό από μόνο του προκαλεί ίλιγγο

Η είδηση, από μόνη της, δεν εκπλήσσει. Το αντίθετο μάλιστα. Ποια ομάδα θα μπορούσε να αντισταθεί στη γοητεία του Πεπ Γκουαρντιόλα; Ποιος δεν θα του προσέφερε ένα χαλί από εκατομμύρια για να περπατά; Μα, ακριβώς αυτό είναι το θέμα. Γιατί η νέα συμφωνία του διάσημου προπονητή με τη Μάντσεστερ Σίτι φέρνει στο φως τη δυσθεώρητη αμοιβή που θα λάβει έως το 2021 ο Πεπ.
Μια χρυσή σύμβαση για τον Μίδα του ποδοσφαίρου! Ο Γκουαρντιόλα θα αμείβεται με περίπου 23 εκατ. ευρώ τον χρόνο και το ποσό από μόνο του προκαλεί ίλιγγο. Για τους κοινούς θνητούς, εννοείται. Διότι ο τεχνικός που έδωσε στο επάγγελμα του προπονητή ώθηση και το οδήγησε σε άλλα μονοπάτια, μόνο τέτοιος δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Καταλαμβάνει θέση πάντα σε χρυσοποίκιλτους πάγκους. Οδήγησε την Μπαρτσελόνα για μια τετραετία. Μετακόμισε στο Μόναχο και την Μπάγερν και έμεινε τρία χρόνια. Τώρα, αν ολοκληρωθεί το νέο συμβόλαιο, θα είναι στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ για μια πενταετία. Εχοντας σπάσει κάθε ρεκόρ, φυσικά και αγωνιστικά. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η Σίτι τούτη την περίοδο που πανηγύρισε τον τίτλο, το έκανε με τρόπο αναμφισβήτητο και απόλυτα εκκωφαντικό.
Σημείωσε 106 γκολ. Κατέκτησε 100 βαθμούς και έφυγε από το χορτάρι φτάνοντας τις 32 νίκες σε 38 παιχνίδια. Αρα, μάλλον θα ήταν ανεξήγητο να μη δοθεί χαρτί και στιλό, συν μια γενναία αύξηση, στον ακριβοθώρητο κόουτς.
Εδώ χρειάζεται να επισημάνουμε και τα ακόλουθα, τα οποία ενίοτε προσπερνάμε. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία αθλητικού θεάματος στον πλανήτη.
Το τηλεοπτικό πακέτο δε, μοιάζει με επιστήμη και εγχειρίδιο για το πώς πρέπει να λειτουργεί η σωστή αγορά. Τα συμβόλαια εκτινάσσονται, ενώ μια ομάδα που υποβιβάζεται (εν προκειμένω η Μπρόμγουιτς) μπορεί να εισπράξει κοντά στα 100 εκατ. ευρώ. Δεν τα λες και λίγα. Φτάνουν και περισσεύουν για να στηρίξουν την επένδυση και να βοηθήσουν ώστε οι παράγοντες να κάνουν τις απαιτούμενες κινήσεις. Με την είσοδο των σεΐχηδων η Μάντσεστερ Σίτι από ομάδα μικρομεσαίου μεγέθους μετατράπηκε σε… υπερωκεάνιο.
Μπορεί όχι μόνο να δελεάζει τους κορυφαίους, αλλά να τους διατηρεί στις τάξεις της και ταυτόχρονα να κερδίζει τίτλους και αναγνωρισιμότητα. Ολο αυτό το πακέτο δημιουργεί υπεραξία, παράγει έσοδα και ρίχνει νερό στον μύλο που κινεί ένα ολόκληρο σύστημα.
Ο Πεπ, θέλοντας και μη, έγινε μέρος του συστήματος υπ’ αυτή την έννοια. Και ανεβάζει μετοχές και καταθέσεις, φέρνοντας ασφαλώς πίσω τα αμέτρητα χρήματα που εισπράττει.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024