Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο φασισμός και η μισαλλοδοξία νίκησαν ξανά τη Δημοκρατία

Ο φασισμός και η μισαλλοδοξία νίκησαν ξανά τη Δημοκρατία

Η επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης είναι συνέχεια όλων όσων έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Αυτά που δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα Δημοκρατίας στη χώρα μας

Είναι το μακρινό 2010. Φωτογραφίες και βίντεο από τον ξυλοδαρμό του Κωστή Χατζηδάκη κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Ο ματωμένος πρώην υπουργός γλιτώνει από του χάρου τα δόντια καθώς ορισμένοι άθλιοι «αγανακτισμένοι» τον βρίσκουν στο κέντρο και τον χτυπούν γροθιές και κλωτσιές. Είναι τα ταραγμένα χρόνια των πρώτων μνημονίων, της δολοφονίας των τριών παιδιών στην Μαρφίν, της πολιορκίας άπειρες φορές υπουργών ή άλλων πολιτικών.

Ηταν η εποχή όπου ο κόσμος πήγαινε στο Σύνταγμα και μούντζωνε τη Βουλή, ζητούσε κρεμάλες για τους «300» που ο ίδιος ψήφισε. Ηταν η εποχή που ο Τοξοβόλος, εκείνος ο απίθανος τύπος σημάδευε το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Ηταν η αρχή μια βαθιάς διχαστικής περιόδου όπου οι γεμάτες πλατείες «φούσκωσαν» τόσο το κίνημα των Αγανακτισμένων όσο και το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Αυτά τα οκτώ χρόνια η χώρα πέρασε πολλά. Εμφυλιοπολεμικό κλίμα, επεισόδια, ξυλοδαρμοί, απειλές, Ρουβίκωνες, ακροδεξιοί, δολοφονία Φύσσα, αδυναμία να υπάρξει έστω η ελάχιστη εθνική συνεννόηση, να σταματήσει ο χωρισμός των πολιτών, να σβήσει το μίσος, η έλλειψη σεβασμού στην άποψη του άλλου, όσο διαφορετική κι αν είναι, όσο αιρετική κι αν εμφανίζεται.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, μόνο σοκ μπορεί να προκαλούν. Κι ένα τεράστιο ερωτηματικό για το που πάει αυτή η χώρα. Για το πόσο απειλείται η Δημοκρατία μας. Αυτή η στρεβλή, μισή, κουτσή Δημοκρατία της Μεταπολίτευσης που είναι σίγουρα απείρως καλύτερη από τον κάθε είδους φασισμό της καθημερινότητάς μας.

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Με απόψεις που πολλές φορές ενοχλούν, αλλά που ένας άνδρας με παντελόνια έχει το θάρρος να της λέει δημόσια και να τις υποστηρίζει με πάθος. Και χωρίς να κάνει κωλοτούμπες. Είτε πρόκειται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είτε για το Σκοπιανό, είτε για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας αντισυμβατικός πολιτικός ηλικίας 76 ετών. Εχει τιμηθεί από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης δύο φορές και μάλιστα το 2014 με ένα ποσοστό πάνω από 58%.

Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν έχει την ανάγκη προστασίας ούτε υπεράσπισης από κανέναν. Και κυρίως είναι ένας δήμαρχος που δεν φοράει κουκούλα.

Ούτε κι αυτοί που τον χτύπησαν φορούσαν κουκούλες. Οι φωτογραφίες υπάρχουν, τα βίντεο υπάρχουν, η Αστυνομία έχει το υλικό. Θα κάνει κάτι;

Όμως, το ποινικό μέρος της υπόθεσης είναι άλλων δουλειά και σίγουρα είναι το μικρότερο πρόβλημα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το πλήγμα που δέχθηκε για ακόμη μια φορά η Δημοκρατία μας. Δυστυχώς η Ελλάδα, μετά από τόσα χρόνια κρίσης, οικονομικής, πολιτικής, αξιακής, κοινωνικής, δεν έμαθε, δεν διδάχθηκε, δεν άλλαξε.

Δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν φασίστες, απ’ όλο το πολιτικό φάσμα που θα χτυπούν 76χρονους. Δυστυχώς η μισαλλοδοξία νίκησε για άλλη μια φορά.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024