Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΟΗΕ: «Δυσανάλογη» η απάντηση του Ισραήλ στη Γάζα

ΟΗΕ: «Δυσανάλογη» η απάντηση του Ισραήλ στη Γάζα

«Η μεγάλη διαφορά στον αριθμό των θυμάτων των δύο πλευρών υπονοεί πως η απάντηση (του Ισραήλ) ήταν εντελώς δυσανάλογη» δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής

Η απάντηση του Ισραήλ στις παλαιστινιακές διαδηλώσεις στη Γάζα ήταν «εντελώς δυσανάλογη» δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν, ο οποίος υποστηρίζει τη διεξαγωγή διεθνούς ανεξάρτητης έρευνας.

«Η μεγάλη διαφορά στον αριθμό των θυμάτων των δύο πλευρών υπονοεί πως η απάντηση (του Ισραήλ) ήταν εντελώς δυσανάλογη» δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής κατά την έναρξη μιας έκτακτης συνόδου την οποία αποφάσισε να διοργανώσει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την κατάσταση στα «κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη».

Είπε πως «οι θάνατοι είναι αποτέλεσμα μιας παράνομης χρήσης δύναμης» και υποστήριξε «τις εκκλήσεις πολλών χωρών και παρατηρητών για τη διεξαγωγή έρευνας που θα είναι διεθνής, ανεξάρτητη και αμερόληπτη».

Σύμφωνα με τον Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν, οι ενέργειες των Παλαιστινίων στη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων δεν φαίνεται να «αποτελούσαν άμεση απειλή θανάτου ή θανάσιμου τραυματισμού η οποία να μπορεί να δικαιολογήσει τη χρήση φονικής δύναμης».

Ο Ύπατος Αρμοστής σημείωσε, επίσης, πως οι Παλαιστίνιοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ισραηλινούς αλλά πως «στην πραγματικότητα, κρατούνται φυλακισμένοι σε μια παραγκούπολη από τη γέννηση μέχρι τον θάνατό τους».

«Η κατοχή πρέπει να σταματήσει, ώστε οι Παλαιστίνιοι να μπορέσουν να απελευθερωθούν αλλά και ο λαός του Ισραήλ να απελευθερωθεί. Τερματίστε την κατοχή, και η βία και η ανασφάλεια θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό».

Μιλώντας κατά την έκτακτη αυτή σύνοδο, η Αβίβα Ραζ Σέχτερ, η μόνιμη αντιπρόσωπος του Ισραήλ στο Μέγαρο των Εθνών, έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, εξέφρασε λύπη που «για μία ακόμη φορά» το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ρέπει προς «μια αντι-ισραηλινή εμμονή» και αφήνεται να εξαπατηθεί από «την κυνική χρησιμοποίηση από τη Χαμάς του ίδιου του λαού της».

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024