Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με τον αέρα του φαβορί η «Φενέρ», για την υπέρβαση η Ζαλγκίρις

Με τον αέρα του φαβορί η «Φενέρ», για την υπέρβαση η Ζαλγκίρις

Οι προπονητές των δύο ομάδων, Ομπράντοβιτς (Φενερμπαχτσέ) και Γιασικεβίτσιους (Ζαλγκίρις), συνυπήρξαν στον Παναθηναϊκό, ο πρώτος με τον ρόλο του προπονητή και ο δεύτερος ως παίκτης και κατέκτησαν μεταξύ άλλων, την Ευρωλίγκα του 2009

Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού διασυλλογικού μπάσκετ ξεκινάει απόψε (18/5) στην Stark Arena του Βελιγραδίου. Στον πρώτο, χρονολογικά, ημιτελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, η Φενερμπαχτσέ αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις (19:00), σε μια μάχη με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συμμετέχει στο φάιναλ φορ ως η κάτοχος του περυσινού τίτλου και λογίζεται ως το φαβορί κόντρα στην έκπληξη της διοργάνωσης, Ζαλγκίρις. Οι Τούρκοι, στον δρόμο για το Βελιγράδι, κατέλαβαν τη 2η θέση στην κατάταξη της κανονικής περιόδου, ενώ στη συνέχεια, απέκλεισαν στα πλέι οφ των προημιτελικών την Μπασκόνια, με 3-1 νίκες.

Ο «Γκαστόνε» έχει την ευχέρεια να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του για τη σημερινή (18/5) αναμέτρηση.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Ζαλγκίρις έφτασε απρόσμενα ως το φάιναλ φορ, παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και διαψεύδοντας παράλληλα, όλες τις προσδοκίες. Η λιθουανική ομάδα κατετάγη 6η στην κανονική περίοδο και απέκλεισε στα πλέι οφ τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας, με σκορ 3-1 στις νίκες.

Ο «Σάρας» θα έχει επίσης, στη διάθεσή του όλους τους παίκτες της ομάδας.

Σημειώνεται πως Ομπράντοβιτς και Γιασικεβίτσιους συνυπήρξαν στον Παναθηναϊκό (ο πρώτος ως προπονητής, ο δεύτερος ως παίκτης), κατέκτησαν μεταξύ άλλων τροπαίων, την Ευρωλίγκα το 2009 και ο σημερινός (18/5) ημιτελικός λαμβάνει τον χαρακτήρα της μονομαχίας ανάμεσα στον «μαθητή» και τον «δάσκαλο».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024