Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Πολιτική σκευωρία με ενορχηστρωτή τον κ. Τσίπρα

Μητσοτάκης: Πολιτική σκευωρία με ενορχηστρωτή τον κ. Τσίπρα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι η η διαδικασία που ακολούθησε η κυβερνητική πλειοψηφία στον έλεγχο της υπόθεσης Novartis «αφήνει πίσω της την οσμή ενός παρακράτους»

Για πολιτική σκευωρία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι επιχείρησε να μετατρέψει ένα υπαρκτό επιχειρηματικό και οικονομικό σκάνδαλο σε πολιτικό.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με βάση καταθέσεις άφαντων μαρτύρων στοχοποιήθηκαν και συκοφαντήθηκαν δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο ευρωπαίος επίτροπος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και έξι πρώην υπουργοί. «Και για 2η φορά, ο κ. Τσίπρας, ο ενορχηστρωτής αυτής της σκευωρίας, δεν είχε το θάρρος να τους ακούσει. Επέλεξε να κρυφτεί στο γραφείο του» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είχα προβλέψει ότι αυτή η στημένη υπόθεση θα καταλήξει σε φιάσκο. Σήμερα δικαιωνόμαστε πλήρως» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παραδέχεται στο πόρισμά της ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για κανένα πολιτικό πρόσωπο.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πέτυχε το σκοπό της, που ήταν να συκωφαντηθούν πρόσωπα και να δημιουργηθούν εντυπώσεις. «Δεν προέκυψε κανένα αδίκημα σχετικό με δωροδοκία, δωροληψία και απιστία. Κάνατε λάστιχο την αρμοδιότητα της Επιτροπής για την απιστία. Στη Βουλή τη συμπεριέλαβατε στο κατηγορητήριο, ενώ στην Επιτροπή επικαλεστήκατε αναρμοδιότητα όταν διαπίστωσατε ότι αφορούσε και στον κ. Κουρουμπλή» πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα που η ίδια έστησε. Έστειλε την υπόθεση στη Βουλή με το άρθρο 86 του Συντάγματος, αλλά η Επιτροπή, αρνήθηκε την εφαρμογή του ίδιου άρθρου γιατί προβλέπει, λένε, την εξάλειψη του αξιόποινου των πράξεων» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως η διαδικασία «αφήνει πίσω της την οσμή ενός παρακράτους».

«Αν ήθελαν πραγματική διερεύνηση της υπόθεσης τι τους εμπόδιζε να ελέγξουν τις τυχόν αξιόποινες πράξεις και μετά να αποφασιστεί ή όχι η παραγραφή τους; Η απάντηση είναι απλή: Αν διερευνούσαν πραγματικά την υπόθεση θα αποκαλυπτόταν η σκευωρία που έστησαν με τους τρεις κουκουλοφόρους» συμπλήρωσε.

«Γίνατε μέσα σε μόλις τρία χρόνια ένα καθεστωτικό σύστημα εξουσίας χωρίς κανένα ηθικό φραγμό. Σαν το οξύ διαβρώνετε σταγόνα σταγόνα τα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Προσπαθείτε κάθε μέρα να κάνετε πράξη την ασύλληπτη ρήση σας «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η ΝΔ δεν θα λάβει μέρος στην ψηφοφορία.

«Δεν προτιθέμεθα να συμμετέχουμε σε μια ψηφοφορία φιάσκο με δέκα κάλπες ντροπής. Αυτή την άθλια μεθόδευση αρνούμαστε να τη νομιμοποιήσουμε. Μείνετε εσείς να ψηφίσετε με τη Χρυσή Αυγή και τον κ. Καμμένο, που δεν εμφανίστηκε καθόλου στη σημερινή διαδικασία» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα οικονομικά ζητήματα της χώρας, όπως η διαφημιζόμενη «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια. «Κάποτε ζητούσατε χρηματοδότηση χωρίς μνημόνιο. Μετά από τρεισήμισι χρόνια του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου στην εξουσία το συνονθύλευμα που μας κυβερνά οδηγεί τη χώρα σε ένα ακόμη μνημόνιο χωρίς, αυτήν τη φορά, χρηματοδότηση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τη διάλυση της μεσαίας τάξης.

«Δεν συμβιβάζομαι με μια Ελλάδα που σέρνεται μέσα σε μια παρατεταμένη μιζέρια, αδυνατώντας να ακολουθήσει την σύγχρονη εποχή. Χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο παρά ποτέ την ενότητα του έθνους σε ένα κοινό όραμα εθνικής αναγέννησης» ανέφερε καταλήγοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές.

Διαβάστε ακόμα:

Novartis: «Μετωπική» στη Βουλή για το ψηφοδέλτιο, στο βήμα οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024