Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λυκουρέντζος: Αρνούμαι να συμπράξω στον αποπροσανατολισμό

Λυκουρέντζος: Αρνούμαι να συμπράξω στον αποπροσανατολισμό

«Αντί να εκπληρώσει την εντολή που έλαβε η Επιτροπή, η πλειοψηφία επέλεξε να αποδράσει από τις ευθύνες της» σημείωσε κατά την τοποθέτησή του, εκφράζοντας μάλιστα «εύλογες ανησυχίες για την ποιότητα δημοκρατικών θεσμών στη χώρα»

Την απογοήτευσή του για τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης Novartis εξέφρασε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του πορίσματος της ειδικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

«Αντί να εκπληρώσει την εντολή που έλαβε η Επιτροπή, η πλειοψηφία επέλεξε να αποδράσει από τις ευθύνες της» σημείωσε κατά την τοποθέτησή του, εκφράζοντας μάλιστα «εύλογες ανησυχίες για την ποιότητα δημοκρατικών θεσμών στη χώρα».

«Δεν αρνούμαι την έρευνα. Δεν αρνούμαι να καταθέσω. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Είμαι αθώος. Ουδέν αδίκημα διέπραξα. Συνεπώς δε με αφορά ουδεμία ερμηνεία περί παραγραφής. Ποιες πολιτικές ευθύνες να αναλάβουμε; Για πράξεις τις οποίες δε διαπράξαμε;» διερωτήθηκε, τονίζοντας πως «με αφορά μονάχα η αλήθεια. Αρνούμαι να συμπράξω στον αποπροσανατολισμό».

Παράλληλα, υποστήριξε πως στα σημειωματάρια του Φρουζή «δεν καταγράφεται συνάντηση μου, ούτε το όνομα μου. Δεν υπάρχω για τον πρόεδρο της Novartis».

«Εάν κληθώ από τη Δικαιοσύνη θα καλέσω ως μάρτυρα το σημερινό υπουργό Υγείας κ. Ξανθό να φέρει τις υπουργικές μου αποφάσεις. Και πολλές από τις δικές μου αποφάσεις που αφορούσαν στις προμήθειες του δημοσίου έχουν ξαναϋπογράφει χωρίς να αλλάζει κεραία και προκηρύσσει διαγωνισμούς ο κ. Ξανθός. Γνωριζόμαστε καλά ώστε να είναι γνωστό ότι δεν είμαστε όλοι βουτηγμένοι στο βούρκο της διαφθοράς» πρόσθεσε.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024