Φτιάξτε ζύμη για πίτσα καλύτερη και από την έτοιμη
Η συνταγή και οι οδηγίες που θα αλλάξουν τις συνήθειές σας
Spotlight
-
Προκλητικός ο Τσελίκ για τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο: «Δεν θα δεχτούμε μονομερείς ενέργειες»
-
Φοιτητής βρήκε παξιμάδι... βίδας στη σαλάτα που έτρωγε στο Πολυτεχνείο Κρήτης
-
Στα χέρια όχι και τόσο λαμπρών μυαλών ο πυρηνικός υποβρυχιακός στόλος της Κίνας
-
Οι 4 κακές συνήθειες που πρέπει να «κόψετε» αν θέλετε να εξελιχθείτε
«Πίτσα: Σπιτική ή απ’έξω;» είναι το ερώτημα που βασανίζει κάθε παρέα όταν συγκεντρώνεται σε κάποιο σπίτι, με την απάντηση να σχετίζεται και με τη δυσκολία να πετύχει κανείς την τέλεια ζύμη.
Λύση υπάρχει, είναι εύκολη και θα χρειαστείτε λίγα -και βασικά- υλικά.
Υλικά:
- 500 γραμ. αλεύρι «τύπου 00» για πίτσα
- 320 ml χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1½ κ.γλ. αλάτι
- λίγο καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα της ζύμης
Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο δοχείο διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να αφρίσει.
Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο στο νερό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί κυκλικά. Όταν γίνει μάζα η ζύμη την τοποθετούμε σε πάγκο και ζυμώνουμε δυνατά, ανοίγοντάς τη και ξαναμαζεύοντάς τη.
Στη συνέχεια την τοποθετούμε σε ένα αλευρωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη για δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την κόβουμε στα τέσσερα και ανοίγουμε ξεχωριστά το κάθε κομμάτι ζύμης.
Βάζοντας λίγο καλαμποκάλευρο στο ταψί, θα πετύχουμε τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος της πίτσας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις