Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τροπικός μοντερνισμός: Το νέο παγκόσμιο αρχιτεκτονικό τρεντ

Τροπικός μοντερνισμός: Το νέο παγκόσμιο αρχιτεκτονικό τρεντ

Ένας παράδεισος στα άκρα κυριολεκτικά, καθώς αρχιτέκτονες αποφασίζουν να δημιουργήσουν εντυπωσιακές βίλες που συνδυάζουν το τροπικό στοιχείο με μοντέρνα και σύγχρονη αρχιτεκτονική σε εντυπωσιακές χερσονήσους.

Το τροπικό κλίμα ανατρέπει τον μοντερνισμό και του προσδίδει μία νέα μορφή. Η συγκεκριμένη ιδιωτική κατοικία στο Σάο Πάολο,  αν και ακολουθεί τις γενικές αρχές του μοντερνισμού, προσαρμόζει το στυλ της στα τοπικά υλικά και τις τεχνικές που ταιριάζουν καλύτερα στο τροπικό περιβάλλον της συγκεκριμένης πόλης.

Μέθοδοι παθητικής ψύξης και οικολογικής κατασκευής αναπτύχθηκαν και αποτυπώθηκαν από τοπικούς αρχιτέκτονες, κατασκευαστές, οικοδόμους και σχεδιαστές  -εξοικειωμένους με τις προκλήσεις και τα πλεονεκτήματα των θερμών και υγρών θερμοκρασιών των τροπικών περιοχών-,  οι οποίοι χρησιμοποίησαν την έννοια του μοντερνισμού για να δημιουργήσουν ένα νέο στυλ που σήμερα θεωρείται μία νέα σχεδιαστική τάση από μόνη της.

Πάρτε μία γεύση από τις πανοραμικές φωτογραφίες της ιδιωτικής κατοικίας σε ένα κόλπο της Guaruja στη Βραζιλία, πάνω στον καταπράσινο βράχο.

Η κατοικία χωρίζεται σε τρία επίπεδα – στο ισόγειο, έχει τέσσερα δωμάτια και μια αίθουσα τηλεόρασης, στο μεσαίο επίπεδο υπάρχει η τραπεζαρία, το σαλόνι, η κουζίνα και η πισίνα ενώ στον τελευταίο όροφο ανήκουν οι κύριες κρεβατοκάμαρες για τους ιδιοκτήτες και το παιδικό δωμάτιο.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024