Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έναρξη παραγωγής για την νέα γενιά της Mercedes-Benz G-Class

Έναρξη παραγωγής για την νέα γενιά της Mercedes-Benz G-Class

Το εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία υποδέχεται μια ακόμα γενιά του μοντέλου ορόσημου για την περιπετειώδη κατηγορία και την Mercedes-Benz τηρώντας μια παράδοση 39 ετών.

Ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της περιπετειώδους κατηγορίας, υποδέχεται και στην πράξη τη νέα γενιά του καθώς, η G-Class πέρασε με κάθε επισημότητα στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Magna Steyr, στο Graz της Αυστρίας όπου κατασκευάζεται αδιαλείπτως από το 1979.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ορισμένοι εργαζόμενοι του εργοστασίου όπου το G-Wagen κατασκευάζεται χειροποίητα έχουν συμμετάσχει στην παραγωγή της πρώτης γενιάς του μοντέλου όταν πρωτοεμφανίστηκε.

Σε ό,τι αφορά το μοντέλο αυτό καθαυτό όπως επεσήμανε ο Gunnar Guthenke, επικεφαλής του τμήματος off-road προϊόντων στην Mercedes-Benz : «Η νέα γενιά της G-Class εκπροσωπεί την πιο διαφοροποιημένη εκδοχή του μοντέλου στην 39χρονη ιστορία του. Παράλληλα φροντίσαμε να διατηρήσουμε τα χαρακτηριστικά και δημοφιλή στοιχεία που συστήνουν την γνώριμη και διαχρονική εικόνα της, βελτιώνοντας παράλληλα εκείνες τις πτυχές που άπτονται της άνεσης αλλά και των ικανοτήτων της. Εξάλλου ένας από τους στόχους της εξέλιξης της νέας G-Class ήταν η βελτίωση των off-road δυνατοτήτων της. Σε ό,τι αφορά την παραγωγή, την εμπιστευτήκαμε για ακόμα μια φορά στην πείρα του επί 39 έτη εταίρου μας, Magna Steyr».

Για την ιστορία η πρώτη G-Class πέρασε στις γραμμές παραγωγής της Magna Steyr την 1η Φεβρουαρίου του 1979. Έκτοτε έχουν κατασκευαστεί πάνω από 300.000 μονάδες καθιστώντας την εκτός από τον φυσικό πρόγονο όλων των μετέπειτα περιπετειωδών μοντέλων της γερμανικής φίρμας και το μακροβιότερο επιβατικό μοντέλο της Mercedes-Benz.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2009 και εφεξής το G-Wagen με φόντο την αυξανόμενη απήχηση των οχημάτων που ανήκουν στην περιπετειώδη κατηγορία, απολαμβάνει μια ολοένα μεγαλύτερη δημοτικότητα, καταρρίπτοντας από το 2012 συνεχώς ρεκόρ πωλήσεων. Ενδεικτικό είναι ότι το 2017, οι ετήσιες πωλήσεις της διαμορφώθηκαν σε 22.000 μονάδες, ιστορικό υψηλό για το μοντέλο για το οποίο προνομιακές αγορές αποτελούν οι ΗΠΑ και η Γερμανία.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024