Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάκληση για 60.000 Porsche Macan και Cayenne λόγω dieselgate

Ανάκληση για 60.000 Porsche Macan και Cayenne λόγω dieselgate

Η πανευρωπαϊκή ενέργεια αφορά Cayenne και Macan με diesel κινητήρες V6 και V8 με χωρητικότητα 3,0 και 4,2 λίτρων αντίστοιχα και πραγματοποιείται για λόγους που συνδέονται με λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων.

Ένα ακόμα επεισόδιο ανακλήσεων έρχεται να προστεθεί στο «παθητικό» του ομίλου VW, καθώς η Porsche καλείται να αναβαθμίσει τους κινητήρες σε 60.000 Cayenne και Macan καθ΄υπόδειξη του γερμανικού υπουργείου μεταφορών (KBA) το οποίο εντόπισε παράνομο λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του KBA, μετά από την έρευνα που διεξήχθη σε πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των παραπάνω μοντέλων εντοπίστηκε λογισμικό το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να μεταβάλλει τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου κατά τις μετρήσεις.

Η ανάκληση αφορά 52.831 Macan με κινητήρες diesel V6 3,0 λίτρων και 6.755 Cayenne με V8 4,2 λίτρων που έχουν διατεθεί ανά την Ευρώπη ενώ εκκρεμεί και η επίσημη ανακοίνωση της Porsche η οποία δεν αναμένεται να αμφισβητήσει την ανάκληση στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του ομίλου VW ο οποίος, επιχειρεί να ανοίξει μια νέα σελίδα μετά το dieselgate.

Ενδεικτικό είναι ότι τον τελευταίο καιρό ο γερμανικός όμιλος διεξάγει ενδελεχείς ελέγχους σε όλο το εύρος των εταιρειών που βρίσκονται υπό τη στέγη του και της γκάμας των μοντέλων τους, προχωρώντας εφόσον προκύψει κάτι «ύποπτο» σε εθελούσιες διορθωτικές παρεμβάσεις σε συνεργασία με τις αρχές.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024