Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Start up δημιούργησε επαναστατικό οικιακό διαγνωστικό σύστημα

Start up δημιούργησε επαναστατικό οικιακό διαγνωστικό σύστημα

Πρόκειται για ένα σύστημα που βασίζεται στη νανοτεχνολογία και ενσωματώνει διαφόρων ειδών όργανα τα οποία κάνουν μετρήσεις στις ζωτικές λειτουργίες ενός ανθρώπου

Η ContinUse Biometrics, μια start up εταιρεία με έδρα στο Ισραήλ και γραφεία στην Ισπανία αλλά και στην Σίλικον Βάλει υποστηρίζει ότι ανέπτυξε ένα οικιακό επαναστατικό σύστημα παρακολούθησης της υγείας ασθενών.

Πρόκειται για ένα σύστημα που βασίζεται στη νανοτεχνολογία και ενσωματώνει διαφόρων ειδών όργανα τα οποία κάνουν μετρήσεις στις ζωτικές λειτουργίες ενός ανθρώπου αλλά και διαφόρους ελέγχους στον οργανισμό του.

Οι μετρήσεις γίνονται μέσω μιας ακτίνας λέιζερ η πηγή της οποίας βρίσκεται ένα μέτρο μακριά από τον ασθενή ο οποίος δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτε, ούτε καν να βγάλει τα ρούχα του!

Το σύστημα ελέγχει την θερμοκρασία, την αρτηριακή πίεση, την σκλήρυνση των αρτηριών, την αναπνευστική λειτουργία, την λειτουργία των πνευμόνων, την μυϊκή δραστηριότητα, τα επίπεδα του σακχάρου και τα επίπεδα του αλκοόλ. Σύμφωνα με ειδικούς αν το σύστημα αυτό αποδειχθεί λειτουργικό και ασφαλές θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις όπως οι καρδιοπαθείς και οι ασθενείς με διαβήτη.

«Το σύστημα αποτελείται από μια κάμερα με προηγμένη οπτική τεχνολογία και ένα λέιζερ. Το σύστημα μπορεί να συνδέεται με διαφόρων ειδών καθημερινής χρήσης συσκευές από κινητά τηλέφωνα μέχρι και τηλεοράσεις. Οι οπτικές μέθοδοι που χρησιμοποιεί το σύστημα μπορούν να εντοπίζουν νανο-δονήσεις που δημιουργούνται από την κίνηση των εσωτερικών οργάνων καθώς και των χημικών και μοριακών διεργασιών στον οργανισμό του ατόμου στο οποίο γίνεται ο έλεγχος» αναφέρει ο Ζιβ Ζαλένσκι, επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης τεχνολογίας της εταιρείας.  

«Η συνεχής ιατρική παρακολούθηση σε άτομα που το έχουν ανάγκη δεν είναι καθόλου εύκολο να επιτυγχάνεται και κοστίζει πολύ. Ένα σύστημα σαν αυτό που αναπτύξαμε εμείς βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών και φυσικά μπορεί να τους σώσει την ζωή. Οι ασθενείς θα βρίσκονται στο σπίτι τους και δεν χρειάζεται να κάνουν απολύτως τίποτε. Ούτε να βγάλουν τα ρούχα τους, ούτε να πάρουν κάποια συγκεκριμένη στάση σώματος, ούτε να κλείσουν τα φώτα, ούτε οτιδήποτε άλλο» δηλώνει ο Ασερ Πολάνι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024