Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
BMW iNext: Εφαλτήριο για την νέα ηλεκτρική εποχή

BMW iNext: Εφαλτήριο για την νέα ηλεκτρική εποχή

Οι Βαυαροί δίνουν ένα αφαιρετικό δείγμα από την νέα ηλεκτρική και SUV ναυαρχίδα τους η οποία θα αποκαλυφθεί ως πρωτότυπο εντός του 2018, σηματοδοτώντας την νέα τεχνολογική κατεύθυνση των ηλεκτροκίνητων BMW.

Η βαυαρική φίρμα δίνει μια γεύση από την νέα κατεύθυνση του ηλεκτρικού της μέλλοντος, δημοσιοποιώντας την αφηρημένη εικόνα ενός πρωτότυπου μοντέλου το οποίο θα αποτελέσει ταυτόχρονα σχεδιαστικό οδηγό για τη νέα σειρά ηλεκτρικών της προτάσεων, αλλά και προπομπός ενός νέου, ηλεκτρικού SUV μοντέλου το οποίο θα περάσει στην παραγωγή από το 2021.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης, το BMW iNEXT όπως είναι προς το παρόν γνωστό, αναμένεται να είναι το πρώτο μοντέλο των Βαυαρών το οποίο θα αξιοποιήσει μια νέα πολυχρηστική αρχιτεκτονική της BMW η οποία θα επιτρέπει την χρήση αμιγώς ηλεκτρικών, plug-in υβριδικών όσο και συμβατικών συνόλων.

Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική δεν θα είναι μόνο πολυσυλλεκτική σε ό,τι αφορά το είδος των μηχανικών συνόλων με τα οποία θα μπορεί να συνδυαστεί αλλά και ως προς τις μπαταρίες, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, θα μπορεί να φιλοξενήσει συστοιχίες ιόντων λιθίου διαφορετικής απόδοσης η οποία θα ποικίλλει, από 60 kWh έως 120 kWh, αντιστοιχώντας σε αυτονομία από 450 χλμ. έως 700 χλμ.

Ακόμα περισσότερη ποικιλομορφία αναμένεται στις αποδόσεις ισχύος καθώς η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική θα μπορεί να υποστηρίξει σύνολα απόδοσης από 136 έως 450 ίππους.
Αντίστοιχη ευελιξία θα υπάρχει και ως προς τη διάταξη καθώς η νέα πλατφόρμα θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα, δύο ή τρία ηλεκτρικά μοτέρ σε συνδυασμό ή μη με κινητήρα εσωτερικής καύσης αναλόγως με το κατά πόσο το ζητούμενο είναι, η αποδοτικότητα, η τετρακίνηση ή η επιδόσεις.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της πληθωρικής επιλογής των τριών μοτέρ το μέγεθος της συνδυαστικής ισχύος αναμένεται, να φτάνει έως και τους 800 ίππους σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά το iNEXT, αυτό θα αξιοποιήσει την μεγαλύτερης απόδοσης μπαταρία σε συνδυασμό με ένα ισχυρό ηλεκτρικό σύνολο.
Τις προδιαγραφές του θα συμπληρώσει και ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 το οποίο θα επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει κατά πόσο θα επιθυμεί να οδηγήσει ή να παραχωρήσει στο αυτοκίνητο τον έλεγχο.

Σταδιακά, οι δυνατότητες των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης από τα οποία θα επωφεληθούν τα μοντέλα της BMW, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών iNEXT, θα ενισχύονται βάσει της τεχνολογικής εξέλιξης.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα της αποκάλυψης του ως πρωτότυπου, ο επικεφαλής της BMW, Harald Kruger, δήλωσε ότι θα παρουσιαστεί εντός του έτους.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024