Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «μαργαριτάρια» του Ευκλείδη

Τα «μαργαριτάρια» του Ευκλείδη

Οταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραχωρεί συνεντεύξεις σε εφημερίδες του εξωτερικού πρέπει να είναι πιο χαλαρός γιατί του ξεφεύγουν… μαργαριτάρια. Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», μιλώντας λοιπόν στη γερμανική FAZ παραδέχθηκε ότι «για να πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα επιβαρύναμε υπέρ το δέον τμήματα της κοινωνίας. Τώρα όμως δημιουργούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια για να μειώσουμε τα βάρη στα εν λόγω τμήματα […]

Οταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραχωρεί συνεντεύξεις σε εφημερίδες του εξωτερικού πρέπει να είναι πιο χαλαρός γιατί του ξεφεύγουν… μαργαριτάρια.

Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», μιλώντας λοιπόν στη γερμανική FAZ παραδέχθηκε ότι «για να πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα επιβαρύναμε υπέρ το δέον τμήματα της κοινωνίας. Τώρα όμως δημιουργούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια για να μειώσουμε τα βάρη στα εν λόγω τμήματα της κοινωνίας».

Σε ελεύθερη μετάφραση είπε πως για να πιάσουμε την τελευταία διετία πλεόνασμα 10 δισ. υψηλότερο από αυτό που ζητούσαν οι δανειστές «τσακίσαμε» με τους φόρους νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά τώρα έχουμε τα περιθώρια και κάποια στιγμή στο μέλλον θα περιορίσουμε τις αδικίες. Και συνέχισε δριμύτερος: «Γενικά όμως η φορολογία δεν είναι υπερβολικά υψηλή» υποστήριξε ο υπουργός ο οποίος (για να την κάνει υπερβολικά υψηλή) έχει νομοθετήσει τη μείωση του αφορολογήτου από τον Ιανουάριο του 2020.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024