Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δαχτυλίδι της Μπιγιόνσε στο V&A

Δαχτυλίδι της Μπιγιόνσε στο V&A

Η βασίλισσα της ποπ ξεκίνησε τις δωρεές προσωπικών της αντικειμένων, με το μουσείο V&A να κάνει την αρχή και να εντάσσει στο δυναμικό του ένα πολύτιμο δαχτυλίδι της σε μορφή πεταλούδας αξίας 70.000 λιρών

Έχοντας φιλοξενήσει εκθέσεις σπουδαίων εκπροσώπων της Haute Cuture, του design, της αρχιτεκτονικής, της φωτογραφίας και της τέχνης, το βρετανικό μουσείο Victoria & Albert δεν σταματά να ιντριγκάρει το κοινό του.

Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον στρέφεται στον χώρο των κοσμημάτων καθώς η βασίλισσα της ποπ, Μπιγιόνσε θα δώσει το δικό της στίγμα με ένα προσωπικό της αντικείμενο, δίπλα σε ιστορικά ονόματα που κατέχουν ήδη μία θέση στο γνωστό μουσείο.

Έτσι λοιπόν η Queen B μη έχοντας που να φιλοξενήσει το πανάκριβο δαχτυλίδι -δώρο του συζύγου της Jay Z- αξίας 70.000 λιρών, αποφάσισε να το δωρίσει στο V&Α.

Το εντυπωσιακό, σε μορφή πεταλούδας δαχτυλίδι, φαίνεται ότι έπιανε χώρο στη θυρίδα του γνωστού ποπ ζευγαριού και θεώρησε πως το γνωστό μουσείο τέχνης και design είναι ο ασφαλέστερος και καταλληλότερος χώρος για να το φιλοξενήσει.

Σχεδιασμένο από τον Glenn Spiro το 2014, αποτελείται από πράσινο σπάνιο τσαβορίτη και διαμάντια, διαθέτει φτερά από τιτάνιο και η αξία του εκτιμάται στις 70.000 λίρες.

«Το δαχτυλίδι – πεταλούδα που μας δώρισε η Μπιγιόνσε είναι ένα λαμπρό παράδειγμα σύγχρονης τέχνης κοσμήματος από έναν από τους σπουδαιότερους βρετανούς σχεδιαστές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο curator κοσμημάτων Clare Phillips.

Το πανάκριβο δαχτυλίδι φιγουράρει ήδη στην William and Judith Bollinger Jewellery Gallery, ανάμεσα σε κοσμήματα που έχουν φορεθεί στο παρελθόν από την Ελισάβετ Α’, τη Μεγάλη Αικατερίνη, την αυτοκράτειρα Ιωσηφίνα αλλά και σε κοσμήματα από την αρχαία ελληνική περίοδο έως και σήμερα.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024