Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Παιχνίδια πολιτικής» στο Ωδείο Αθηνών

«Παιχνίδια πολιτικής» στο Ωδείο Αθηνών

Στο Ωδείο Αθηνών από τις 17 Μαΐου παρουσιάζεται η έκθεση Games & Politics με ελεύθερη είσοδο

Ένα παιχνίδι είναι πάντα κάτι παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Στο Ωδείο Αθηνών από τις 17 Μαΐου παρουσιάζεται η έκθεση Games & Politics με ελεύθερη είσοδο.

Το Games & Politics βασίζεται στην έκθεση Global Games του Κέντρου Τέχνης και Μέσων (Zentrum für Kunst und Medien) στην Καρλσρούη και από το 2004 εστιάζει αποκλειστικά σε πολιτικά παιχνίδια. Το έτος 2004 σηματοδοτεί για τον ειδικό στις Θεωρίες των Μέσων Ian Bogost μια σημαντική τομή. Γιατί με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2004, το μέσον «παιχνίδι», εξηγεί ο Bogost, αρχίζει να εκφράζει μια σαφώς πολιτική και ακτιβιστική διάσταση. Σε αντίθεση με τα αναπαραστατικά μέσα, όπως η ζωγραφική και η φωτογραφία, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν θέλουν να είναι μόνο μια επιφάνεια απεικόνισης των κοινωνικών συνθηκών και αδικιών, αλλά πειραματίζονται και σε μια προσομοίωση των διαδικασιών και των κανόνων που προκαλούν αυτές τις αδικίες.

Όλα τα παιχνίδια της έκθεσης τα ενώνει αυτή η πολιτική προσέγγιση, μέσω της οποίας οι game developers επιδιώκουν να διαχωρίσουν τη θέση τους τόσο από τη συμβατική αγορά όσο και από το ηλεκτρονικό παιχνίδι ως μέσο ψυχαγωγίας.

Η έκθεση πλαισιώνεται από συζητήσεις, ομιλίες, προβολές ταινιών και παρουσιάσεις βέλτιστης πρακτικής της αθηναϊκής indie σκηνής.

Παράλληλο πρόγραμμα

Η έκθεση Games & Politics θα πλαισιώνεται από τις 17/5 έως τις 9/6 από ένα πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει συζητήσεις, ομιλίες, προβολές ταινιών και παρουσιάσεις Best Case Pracices της αθηναϊκής indie σκηνής.

Το πρόγραμμα επιμελείται η επιμελήτρια του GOETHE is GAME και επικοινωνιολόγος Μαρία Σαριδάκη από την Αθήνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024