Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς diesel κινητήρες το νέο Volvo S60

Χωρίς diesel κινητήρες το νέο Volvo S60

Οι Σουηδοί κάνουν το επόμενο βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της γκάμας τους, αφαιρώντας από την εξίσωση της νέας γενιάς του S60 τα diesel μοτέρ.

Η σουηδική φίρμα αναμένεται να αποκαλύψει την νέα γενιά του S60 μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα και όπως γνωστοποίησε, από την γκάμα κινητήρων θα απουσιάζουν παντελώς τα diesel μοτέρ στο πλαίσιο της δέσμευσης της Volvo για «ένα μέλλον που θα ξεπεράσει τα όρια των κινητήρων εσωτερικής καύσης».

Σε ό,τι αφορά τα σύνολα που θα πλαισιώσουν την γκάμα, έχοντας ως αφετηρία την μεταβλητή αρχιτεκτονική της Volvo, SPA, το νέο S60 αναμένεται να διατεθεί με δίλιτρους κινητήρες βενζίνης τεχνολογίας Drive E ενώ την παρουσία των diesel θα αναλάβουν να υποκαταστήσουν δύο υβριδικές εκδόσεις αντίστοιχες με αυτές που εφοδιάζουν την πρακτικότερη εκδοχή του μοντέλου.

Ο λόγος για την T6 Twin Engine η οποία προσφέρει συνδυαστική ισχύ 340 ίππων και την T8 Twin Engine απόδοσης 390 ίππων, αμφότερες τετρακίνητες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε δεύτερο χρόνο το S60 θα είναι διαθέσιμο και με κινητήρες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας.

Aιτιολογώντας την επιλογή εξαίρεσης του diesel από την γκάμα του νέου S60, o επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson, τόνισε ότι «το μέλλον μας είναι ηλεκτρικό και ως εκ τούτου δεν προτιθέμεθα να εξελίξουμε μια νέα γενιά diesel κινητήρων».

Σε ό,τι αφορά τον περαιτέρω σχεδιασμό της Volvo, όπως ανέφερε ο ίδιος, «σταδιακά θα καταργήσουμε τα αυτοκίνητα που εξοπλίζονται αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι βενζινοκίνητες υβριδικές εκδόσεις αποτελούν μια μεταβατική επιλογή προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό και το νέο S60 εκπροσωπεί ένα νέο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο ευρύτερος σχεδιασμός της σουηδικής φίρμας προβλέπει έως το 2025 το ήμισυ των αυτοκινήτων που θα διαθέτει θα εφοδιάζεται με ηλεκτρική τεχνολογία στο πλαίσιο «της πιο ολοκληρωμένης στρατηγικής εξηλεκτρισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας», όπως αρέσκονται να την περιγράφουν οι Σουηδοί.

Επιστρέφοντας στη νέα γενιά του S60, όπως έχει γίνει γνωστό θα κατασκευάζεται αποκλειστικά σε αμερικανικό έδαφος και συγκεκριμένα στο νέο εργοστάσιο των Σουηδών στην Νότια Καρολίνα.

Ανεξαρτήτως των εξελίξεων που αφορούν το νέο S60 και την Volvo, σε ανάλογες κινήσεις «εξάλειψης» των diesel κινητήρων από την γκάμα τους έχουν προχωρήσει επίσης Toyota και Nissan.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024