Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανάκληση για 3.472 οχήματα Mercedes-Benz στην Ελλάδα

Ανάκληση για 3.472 οχήματα Mercedes-Benz στην Ελλάδα

Ενδεχόμενο ελλιπούς γείωσης στην κολόνα τιμονιού που μπορεί συνδυαστικά με βραχυκύκλωμα να οδηγήσει στην ενεργοποίηση του αερόσακου οδηγεί Mercedes-Benz A-/B-/C-Class και CLA, GLA, GLC, παραγωγής 2016 – 2017 στα συνεργεία.

Στην ανάκληση 3.472 αυτοκινήτων προχωρά η εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην Ελλάδα, σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Η ανάκληση αφορά Mercedes-Benz A-/B-/C-Class και CLA, GLA, GLC παραγωγής ετών 2016 – 2017 στις οποίες ενδέχεται η κολόνα τιµονιού να µην έχει επαρκή γείωση.

Η μη επαρκής γείωση σε συνδυασµό µε ενδεχόμενη εσωτερική βλάβη των επαφών στη µονάδα διακοπτών της κολόνας τιµονιού θα µπορούσε, σε περίπτωση ηλεκτροστατικής εκκένωσης, να ενεργοποιήσει αδικαιολόγητα τον αερόσακο οδηγού, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού του και το ενδεχόμενο ατυχήματος

Σε κάθε περίπτωση όπως υπογραμμίζεται, η βλάβη επισηµαίνεται στον οδηγό εγκαίρως µέσω ενός προειδοποιητικού µηνύµατος για τον αερόσακο στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων, καθώς και µε την κόκκινη ενδεικτική λυχνία αερόσακου.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το παραπάνω ζήτημα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο εξουσιοδοτηµένο επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειµένου να δηµιουργηθεί επαρκής γείωση της κολόνας τιµονιού, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν µε τη γραµµή εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 112111597.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024