Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μην πυροβολήσετε τα ακίνητα

Μην πυροβολήσετε τα ακίνητα

Η λατρεία για τα ακίνητα, το σήριαλ με τις αντικειμενικές αξίες και η ανάγκη του κράτους για έσοδα

Το κόλπο γνωστό και διαχρονικό. Έχει ανάγκη το κράτος από έσοδα; Η λύση βρίσκεται άμεσα και ενίοτε είναι και αποδοτική (για το κράτος) και καταστροφική για τους πολίτες. Τι κάνει; αυξάνει τη φορολογία.

Όχι όμως μόνο στα εισοδήματα που εκεί θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έχει μία βάση να επιβληθεί ένας φόρος επί πραγματικών εσόδων αλλά και στα ακίνητα που κάθονται εκεί και δεν παράγουν τίποτα. Ούτε η πρώτη κατοικία, ούτε το πατρικό στο χωριό ούτε το εξοχικό προσφέρουν κάποιο έσοδο στον ιδιοκτήτη τους.

Το αντίθετο, πλέον αποτελούν ένα πρόσθετο φορολογικό βάρος που πολλές φορές οδηγεί τους πολίτες να μην θέλουν να έχουν στο όνομά τους τίποτα. Ούτε καν το ακίνητο που τους αφήνουν οι γονείς τους που είχαν θυσιαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια για να το αποκτήσουν.

Τα στοιχεία άλλωστε είναι συγκλονιστικά. Μέσα σε λίγα χρόνια έχουν διπλασιαστεί ή και τριπλασιαστεί οι περιπτώσεις αποποίησης κληρονομιάς.

Την ίδια στιγμή, όμως, που γίνεται αυτό, έρχεται το κράτος μέσω ενός τεχνάσματος που εφαρμόζεται εδώ και 35 χρόνια να αυξήσει τη φορολογία των ακινήτων. Πως γίνεται αυτό; Μέσω των αντικειμενικών αξιών και τη δικαιολογία ότι όλα αυτά τα χρόνια είχαν παραμείνει παγωμένες και πρέπει τώρα να βρεθούν ξαφνικά στα επίπεδα των πραγματικών.

Αλλά για ποιες πραγματικές τιμές μιλάμε κύριοι του Υπουργείου Οικονομικών; Βάσει ποιων συναλλαγών; Όταν όλοι γνωρίζουμε ότι σε αρκετές περιοχές της χώρας σε ετήσια βάση δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα ενός χεριού.

Και γιατί δεν καταργείται εντελώς τις αντικειμενικές αξίες να εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση οι πραγματικές τιμές αφού όπως λέτε έχετε περιορίσει στο ελάχιστο τη φοροδιαφυγή και μπορείτε με το πάτημα ενός κουμπιού να εντοπίσετε το μαύρο χρήμα; Η απάντηση είναι απλή.

Ο Έλληνας επειδή αγαπάει τα ακίνητα γνωρίζετε πολύ καλά εκεί στο Υπ. Οικονομικών ότι θα κάνει τα πάντα για να μην τα χάσει και και θα συνεχίσει να πληρώνει τα χαράτσια που του επιβάλλονται έστω και αν γνωρίζει ότι πλέον ιδιοκτήτης δεν είναι αλλά ένας απλός ενοικιαστής με εκμισθωτή το ίδιο το κράτος.

Πεδίο δόξης λαμπρόν λοιπόν τώρα που θα αναπροσαρμόσετε τις αντικειμενικές αξίες να μην πυροβολήσετε άλλο τα ακίνητα γιατί η ακίνητη περιουσία είναι για τον πολίτη ότι για εσάς η καρέκλα. Με κάθε τρόπο θέλετε να τη διατηρήσετε.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024