Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναπαλαιώνονται ιστορικά κτίρια στην Κίνα που είχε αγοράσει ο Τσάκι Τσαν

Αναπαλαιώνονται ιστορικά κτίρια στην Κίνα που είχε αγοράσει ο Τσάκι Τσαν

Ο ηθοποιός έχει επιλέξει μία ομάδα επαγγελματιών τεχνιτών, ικανών να αποκαταστήσουν την αρχιτεκτονική των κτιρίων, ενώ αναζητά το σωστό σημείο για να τα τοποθετήσει.

Εργασίες ανακαίνισης ξεκίνησαν για τέσσερα ιστορικά κτίρια της αρχιτεκτονικής των Χούι τα οποία είχε αγοράσει ο διάσημος κινέζος ηθοποιός Τσάκι Τσαν στην επαρχία της ανατολικής Κίνας, Ανχούι. Τα κτίρια, τα οποία χρονολογούνται στην ύστερη Δυναστεία των Μινγκ (1368-1644) έως την ύστερη δυναστεία Τσιν (1644-1911), είναι όλα κατασκευασμένα από ξύλο.

Τμήματα των παμπάλαιων κτιρίων άρχισαν να φθάνουν στο μουσείο της πόλης Μπενγκμπού προκειμένου να αναπαλαιωθούν και να συναρμολογηθούν. Στις εγκαταστάσεις του το μουσείο φιλοξενεί μια ποικιλία ιστορικών κτιρίων από όλη την Κίνα και αναμένει και άλλα από τα 450 κτίρια που ανακατασκευάζονται σήμερα.

Ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε παθιασμένος με την αγορά και την αποκατάσταση κινεζικών ιστορικών κτιρίων, τα οποία δεν μπορούν πλέον να προστατευθούν στην αρχική τους τοποθεσία. Κάποια κτίρια, όπως λέει, είχαν καεί και κάποια είχαν καταστραφεί. Ο Τσαν έχει επιλέξει μία ομάδα επαγγελματιών τεχνιτών, ικανών να αποκαταστήσουν την αρχιτεκτονική των κτιρίων, ενώ αναζητά το σωστό σημείο για να τα τοποθετήσει.

Παρά τις θετικές εντυπώσεις που απέσπασε η κίνηση αυτή, το 2013 ο Τσαν προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν δώρισε πολλά κινεζικά ιστορικά κτίρια στη Σιγκαπούρη. Απαντώντας στους επικριτές του, ο Τσαν υποσχέθηκε ότι θα δώσει στο κράτος τους περισσότερους κινεζικούς θησαυρούς που έχει συλλέξει.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024