Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τετράθυρη ναυαρχίδα στα σχέδια της DS

Τετράθυρη ναυαρχίδα στα σχέδια της DS

Η γκάμα της DS θα εμπλουτιστεί σύντομα, με ένα τετράθυρο μοντέλο το οποίο από το 2020 θα τεθεί επικεφαλής της γκάμας, δίνοντας έμφαση στο σχεδιαστικό μείγμα εκκεντρικότητας-κομψότητας και σε premium στοιχεία.

Η γαλλική φίρμα ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες ένα νέο τετράθυρο μοντέλο το οποίο θα τεθεί επικεφαλής της γκάμας της, επενδύοντας σε μια ρηξικέλευθη σχεδίαση η οποία θα του επιτρέψει να ξεχωρίσει από το πλήθος, επιχειρώντας παράλληλα να εδραιώσει το στίγμα της DS, ως μιας premium φίρμας με εκκεντρικό σχεδιαστικό προσανατολισμό.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η νέα τετράθυρη ναυαρχίδα της DS δεν θα αρκεστεί στον τυπικό σχεδιασμό του αμαξώματος τριών όγκων, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, οι γάλλοι σχεδιαστές προκρίνουν την επιλογή του fastback ως ιδανικότερου «σχήματος» για να αποτυπώσουν τις αισθητικές αρετές οι οποίες θα διαμορφώσουν το μελλοντικό, κομψά εκκεντρικό στίγμα των προϊόντων τους.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η νέα ναυαρχίδα της DS θα μιμηθεί πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία και την επιβλητική κομψότητα του Citroen Numero 9 Concept που οι Γάλλοι είχαν παρουσιάσει το 2012 «αναμεμειγμένα» με το γνώριμο σχεδιαστικό κώδικα του DS7 Crossback

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το νέο μοντέλο αναμένεται να υιοθετήσει τα διακριτικά DS 8 και να κάνει την εμφάνισή του το 2020, δίνοντας μιας ξεχωριστή διάσταση στην επέτειο των 65 χρόνων από την εμφάνιση των διακριτικών DS στην γκάμα της Citroen.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του, πίσω από τις επιφάνειες του DS 8 αναμένεται να βρεθεί η γνωστή αρχιτεκτονική του ομίλου PSA, EMP2 την oποία θα πλαισιώσουν τόσο συμβατικά μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου 1,,6 και 2,0 λίτρων τεχνολογίας PureTech και BlueHDi από το οπλοστάσιο του ομίλου.

Παράλληλα δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία μιας plug-in υβριδικής έκδοσης η οποία θα εφοδιάζεται με μια διαφορετική εκδοχή της τεχνολογίας E-Tense η οποία εξοπλίζει ήδη το DS 7 Crossback και η οποία αναμένεται να προσφέρει μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία. Σε αντίθεση με το DS 7 Crossback, το DS 8 plug-in hybrid αναμένεται να είναι αποκλειστικά δικίνητο.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024