Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG GT S Roadster: Συνδετικός κρίκος

Mercedes-AMG GT S Roadster: Συνδετικός κρίκος

Η γκάμα της AMG GT Roadster αποκτά μια ακόμα έκδοση η οποία με ισχύ 522 ίππων αναλαμβάνει να λειτουργήσει ως ενδιάμεσος σταθμός στο φάσμα ισχύος που προσφέρει το γερμανικό ανοιχτό μοντέλο.

Η γερμανική φίρμα προσθέτει ένα ακόμα μοντέλο στην ήδη πολυπληθή γκάμα της AMG GT, γεφυρώνοντας το «κενό μεταξύ της απλής Roadster έκδοσης και της GT C Roadster των 557 ίππων.

Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της σειράς των GT, η GT S αξιοποιεί τον ίδιο biturbo V8 των 4,0 λίτρων ο οποίος ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 522 ίππους και 670 Nm ροπής, σε συνδυασμό πάντα με το επτά σχέσεων αυτόματο κιβώτιο δια χειρός Affalterbach.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της νέας έκδοσης, αξίζει να σημειωθεί ότι προσεγγίζουν περισσότερο αυτές της κορυφαίας GT C, καθώς η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 3,8 δευτερόλεπτα –έναντι 3,7 δευτερολέπτων της GT C.

Αντιστοίχως, η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 308 χλμ./ώρα δηλαδή υπολείπεται κατά μόλις 8 χλμ./ώρα σε σχέση με την κορυφαία έκδοση του Roadster.

Πλην των αμιγών επιδόσεων η GT S Roadster επωφελείται επίσης από ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα ενώ εφοδιάζεται με τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τα οποία ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, η GT S Roadster προσφέρει τη δυνατότητα παραμετροποίησης της απόκρισης του τιμονιού, του κινητήρα και του κιβωτίου μέσω πέντε προγραμμάτων οδήγησης.

Στις διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνονται επίσης κεραμικά δισκόφρενα τα οποία συμβάλλουν στην περαιτέρω μείωση του βάρους, καθώς και η δυνατότητα εξοπλισμού της με ενεργά μέρη στήριξης κινητήρα και κιβωτίου ως μέρος του εξοπλιστικού πακέτου AMG Dynamic Plus.

Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση, η GT S Roadster δεν διαφοροποιείται αισθητά από την υπόλοιπη γκάμα, αυξάνοντας απλώς το ποσοστό λεπτομερειών σε χρώμιο του αμαξώματος. Αντιστοίχως ισχύει και για το εσωτερικό όπου ξεχωρίζουν τα AMG σπορ καθίσματα τα οποία εφοδιάζονται ως standard με το σύστημα Airscarf.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024