Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παίζοντας τις κουμπάρες…

Παίζοντας τις κουμπάρες…

Κοροϊδία κι όχι παιχνίδι είναι όταν ανοίγει η συζήτηση μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις

Οι «κουμπάρες» είναι ένα παλιό κοριτσίστικο παιχνίδι. Συνήθως δεν έχει κανόνες. Τα μικρά κορίτσια φοράνε τα φορέματα και τα ψηλοτάκουνα των μαμάδων τους και παριστάνουν τις μεγάλες κυρίες. Κουτσομπολεύουν, γελάνε, λένε ψέματα φτιάχνουν ένα φανταστικό κόσμο. Παίζουν τις κουμπάρες στα αστεία για να περάσει η ώρα.

Όταν όμως στη θέση των μικρών κοριτσιών βρίσκονται υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αρχίζουν να κουβεντιάζουν για τις συντάξεις τότε το παιχνίδι γίνεται κοροϊδία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η έκφραση «παίζουμε τις κουμπάρες» είναι ταυτόσημη με το «κοροϊδευόμαστε».

Παίζουν παιχνίδι στις πλάτες εκατομμυρίων συνταξιούχων οι οποίοι από την αρχή των μνημονίων, ήταν τα εύκολα θύματα και έχουν δει 23 ψαλίδια να μπαίνουν στις συντάξεις τους.  Το τελευταίο διάστημα, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να συζητούν αριστερά και δεξιά για τις μειώσεις στις συντάξεις. Ναι μεν λένε ότι είναι ένα μέτρο που θα εφαρμοστεί αλλά φροντίζουν παράλληλα να αφήνουν και ένα παραθυράκι ανοιχτό. Δηλώνουν ότι μπορεί οι συντάξεις να μην μειωθούν από την 1η Ιανουαρίου 2019 αλλά να αναβληθεί η περικοπή τους για λίγους μήνες ή να υπάρξουν αλλαγές. Και όλα αυτά, την ώρα που το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάζει νόμιμη την μείωσή τους έως 18% με το νόμο Κατρούγκαλου.

Μέχρι και την επαναφορά της 13ης σύνταξης θυμήθηκαν ενώ έχουν φθάσει ακόμη και στο σημείο να λένε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να χαρίσει τις δυο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ ως αντίδοτο στις εισοδηματικές απώλειες των συνταξιούχων.

Η παραφιλολογία και η παραχολογία για την επόμενη μέρα έχει ανοίξει για τα καλά.  Όλοι γνωρίζουν ότι το τέλος του τρίτου Μνημονίου θα συνοδευτεί με ένα στενό κουστούμι εποπτείας και τρίμηνων ελέγχων από τους δανειστές οι οποίοι δεν δέχονται ούτε πισωγυρίσματα ούτε ξήλωμα των μνημονιακών μέτρων. Αυτό δεν τους σταματάει να καλλιεργούν νέες αυταπάτες. Οι βουλευτές αγωνιούν για την αρνητική επίπτωση των νέων περικοπών και κλείνουν το μάτι στους ψηφοφόρους τους. Θολώνουν τα νερά παίζοντας τις κουμπάρες για να κερδίσουν πολιτικό χρόνο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως άμεσα εμπλεκόμενος στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Ξέρει  ακόμα ότι από τον Αύγουστο και μετά οι αγορές θα περιμένουν την Ελλάδα στην γωνιά.

Και οι αγορές δεν χαρίζονται σε κανέναν.  Για το λόγο αυτό εμφανίζεται πιο μετρημένος από τους συντρόφους του και δηλώνει ότι η περικοπή των συντάξεων δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές και θα εφαρμοστεί από το 2019.

Το Μαξίμου ωστόσο κρατά διαφορετική στάση.  Συντηρεί την παραφιλολογία. Δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο. Μάλλον βολεύεται από τις κουβέντες που γίνονται και από όσους παίζουν τις κουμπάρες…

Sports in

Από τα γαριδάκια στα 2 δισ. ευρώ - Η πορεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου

Ο ιδρυτής της Chipita και επικεφαλής της Bespoke μιλά στην πρωτοβουλία Innovative Greeks Talks του ΣΕΒ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024