Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίτσας: Πολιτική αποσυμπίεσης των νησιών από το προσφυγικό

Βίτσας: Πολιτική αποσυμπίεσης των νησιών από το προσφυγικό

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πολιτική «η οποία θα οδηγήσει σε αποσυμπίεση των νησιών, σε ταχύτερη λειτουργία των υπηρεσιών ασύλου και προσφυγών και σε διαδικασίες ένταξης».

Στην πολιτική που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε, λίγες ημέρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας υποστήριξε πως θα ακολουθηθεί μια πολιτική «η οποία θα οδηγήσει σε αποσυμπίεση των νησιών, σε ταχύτερη λειτουργία των υπηρεσιών ασύλου και προσφυγών και σε διαδικασίες ένταξης».

«Η βασική λογική του –είπε ο υπουργός μιλώντας στη «Real News»- έχει να κάνει με το γεγονός ότι υποχρεώνεται το κράτος να λειτουργεί με τις δομές του, όχι με προχειρότητα, αλλά με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην απονομή ή όχι του ασύλου».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι με το νέο νομοσχέδιο διευθετούνται μια σειρά από προβλήματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία, την υγεία και το θέμα των ασυνόδευτων παιδιών. «Αν καταφέρουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία η πιο μακρινή χρονική περίοδος να είναι έξι μήνες, θα είναι το καλύτερο. Ως μέγιστο χρόνο, όμως, ιδιαίτερα για τα νησιά στοχεύουμε στις 90 ημέρες» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την αποσυμπίεση των νησιών, ο κ. Βίτσας δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να φιλοξενείται στα πέντε νησιά συνολικά ένας πληθυσμός ίσος με αυτόν που σηκώνουν τα κέντρα υποδοχής, δηλαδή 8.000 – 10.000 άτομα. «Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ανανεώθηκαν όλες τις συμβάσεις των υπηρεσιών υποδοχής και ασύλου, ενώ έγινε και νέα προκήρυξη για συμβασιούχους που θα τοποθετηθούν στα νησιά» συμπλήρωσε.

Επίσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριξε ότι ζητήθηκε από την ΕΕ και την Τουρκία η δυνατότητα μεταφοράς κάποιων στην ενδοχώρα ή και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες των οποίων θα εξεταστούν εκεί οι διαδικασίες, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, καθώς «δεν διαφαίνεται» καμία τέτοια πρόθεση στις επαφές με τον τούρκο ομόλογό του.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024