Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ιστορικό «Quadri» της Βενετίας ανακαίνισε ο Φίλιπ Σταρκ

Το ιστορικό «Quadri» της Βενετίας ανακαίνισε ο Φίλιπ Σταρκ

Το διάσημο καφέ της πλατείας χρονολογείται από το 1638

Το μεγαλόπνοο σχέδιο για την αποκατάσταση του ιστορικού «Quadri» – ενός πολυτελούς καφέ και εστιατορίου του 18ου αιώνα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στην Βενετία, ο Φιλίπ  Σταρκ έχει αναβιώσει την όμορφη κληρονομιά του. Ο γάλλος σχεδιαστής επανεξέτασε τον ιστορικό χώρο και συνεργάστηκε με τους καλλιτέχνες ανασυγκρότησης τέχνης, την Άννα ντε Σπίρτ και την Ανδριάνα Σπαγκνόλ, που ξεφλούδισαν τα στρώματα χρώματος μέσα στο εσωτερικό για να ανακαλύψουν την αρχική τρισδιάστατη διακόσμηση με γυψοσανίδα, γνωστή ως «stuccowork» από τον 19ο αιώνα.

Το διάσημο καφέ της πλατείας χρονολογείται από το 1638, με το όνομα«Il Remedio». Ο ιδιοκτήτης Giorgio Quadri , ήταν από τους πρώτους που έφερε καφέ τουρκικού στιλ στη Βενετία όταν πήρε τη θέση του στα τέλη του 18ου αιώνα. Με σταθερούς πελάτες όπως τον Στεντάλ, τον Βάγκνερ και τον Μπαλζάκ, το μαγαζί δεν άργησε να λάβει διαστάσεις μυθικές. Τα τραπεζάκια στην πλατεία είναι ακόμα πόλος έλξης επισκεπτών και κατοίκων και κάνουν μία επίσκεψη εκεί απαραίτητη για οποιοδήποτε βολτάρει στα στενά της Βενετίας.

Με την σύμπραξη του Σταρκ και της εταιρίας  «Tessitura Bevilacqua», διάσημη για την  κατασκευαστή ενετικών υφασμάτων, η οποία  σχεδίασε νέα πλούσια μπορντό υφάσματα που διακοσμούν τους τοίχους. Οι γυάλινες πολυέλαιοι Μουράνο  φωτίζουν το αχνό χώρο, ενώ ένας μεγάλος καθρέφτης από τους αδελφούς «Barbini » επιτρέπει στους επισκέπτες  στην είσοδο να διορθώσουν τις ατέλειες τους προτού μπουν στον χώρο. Ο Σταρκ επέμενε στην παραδοσιακή βενετσιάνικη παράδοση, δίνοντας έμφαση στο μυστήριο και τον λυρισμό του χώρου.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024