Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με χορούς και κρητικό φαγητό ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Καρόλου στην Ελλάδα

Με χορούς και κρητικό φαγητό ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Καρόλου στην Ελλάδα

Στις Αρχάνες Ηρακλείου ήταν ο τελευταίος σταθμός της τριήμερης παρουσίας του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου και της συζύγου του, δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα

Στις Αρχάνες Ηρακλείου είναι ο τελευταίος σταθμός της τριήμερης παρουσίας του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου και της συζύγου του, δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα.

Εκεί ο Κάρολος και η Καμίλα, ενημερώθηκαν αρχικά για το πρόγραμμα στέγασης και ομαλής ένταξης προσφύγων, που υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ και ακολούθως επισκέφθηκαν το παλαιό σχολείο Αρχανών, όπου συνομίλησαν με οικογένειες μεταναστών από τη Συρία και το Ιράκ και με εθελοντές του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στις Αρχάνες, Κάρολος και Καμίλα παρακολούθησαν γιορτή με πολιτιστικές δράσεις και κρητικά παραδοσιακά προϊόντα στην πλατεία του χωριού, όπου γεύτηκαν τοπικές νοστιμιές, όπως κρασί, σταφίδες, λάδι, λουκάνικα, αρωματικά και τυριά, ενώ δύο χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς «Χανιώτη» και «Μαλεβιζιώτη», στους οποίους μάλιστα συμμετείχε και ο ίδιος ο πρίγκιπας.

Ο Κάρολος περιηγήθηκε και σε καφενεία του χωριού συνομίλησε και χαιρέτισε πολίτες που τον υποδέχθηκαν με θέρμη, ενώ του προσφέρθηκαν δώρα, ιστορικά βιβλία κι ένα καλάθι με κρητικά προϊόντα.

Έφτιαξε φαγητό σε πήλινο αγγείο

Νωρίτερα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας βρέθηκε στους χώρους της Βρετανικής Σχολής Αθηνών στην Κνωσό, όπου παρακολούθησε τη διαδικασία παρασκευής φαγητού με βάση τα μινωικά πρότυπα. Για την παρασκευή των γευμάτων χρησιμοποιούνται υλικά της κρητικής γης που τοποθετούνται σε πήλινα αγγεία και ψήνονται σε κάρβουνα. Στον Κάρολο προσφέρθηκε, ως δώρο, ένα πύλινο δοχείο. Η επίσκεψη του ζεύγους ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στη βίλλα Αριάδνη, όπου είναι το σπίτι που κατοικούσε ο Έβανς όσο εργαζόταν για τις ανασκαφές στην Κνωσό.

Παράλληλα, η δούκισσα της Κορνουάλης επισκέφθηκε το οινοποιείο Λυραράκη και ξεναγήθηκε στο υπαίθριο μουσείο κρητικών ποικιλιών. Της προσφέρθηκαν ως δώρα κρασί ελιές και τυρί, ενώ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο παρασκευής του κρασιού.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Κάρολος και η Καμίλα ξεναγήθηκαν στην Κνωσό [Εικόνες]

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024