Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υβριδική τεχνολογία για τις OPC εκδόσεις της Opel

Υβριδική τεχνολογία για τις OPC εκδόσεις της Opel

Η νέα εποχή επιδόσεων της Opel και των διακριτικών OPC θα περάσει στην υβριδική τεχνολογία σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της γερμανικής φίρμας.

Προς το παρόν η Opel έχει απομείνει με δύο εκδόσεις OPC στην γκάμα της, εν προκειμένω τα Corsa OPC και τα Astra GTC OPC, οι οποίες ωστόσο, «ανήκουν» σε μια γενιά τεχνολογίας η οποία σύντομα θα αποτελεί παρελθόν με δεδομένες τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων που θα ισχύσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και τη διαδικασία μετάβασης με φόντο τόσο την νέα ιδιοκτησία του ομίλου PSA όσο και τη διαδικασία διαδοχής των μοντέλων αυτών καθαυτά.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Opel δια μέσου εκπροσώπου της, τα διακριτικά OPC κάθε άλλο παρά θα πάψουν να αποτελούν την αιχμή του δόρατος της φίρμας σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις.

Για την ακρίβεια, όπως επεσήμανε «τα διακριτικά OPC θα επιβιώσουν. Ωστόσο αυτό θα γίνει με μια άλλη μορφή και την αξιοποίηση ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων με υβριδική ή plug-in υβριδική τεχνολογία. Τα εξακύλινδρα μοτέρ και το turbo, ανεξαρτήτως αριθμού δεν αρκούν για την εξίσωση καθώς απαιτείται να καταφύγουμε σε πιο αποδοτικές λύσεις».

Ανεξαρτήτως των παραπάνω αποκαλύψεων, ήδη όπως έχει γίνει γνωστό το νέο Corsa το οποίο αναμένεται το 2019, θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική την οποία θα μοιράζεται με το Peugeot 208 και η οποία θα επιτρέψει την είσοδό του στην νέα ηλεκτρική εποχή.

Με δεδομένη την ευελιξία της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής η οποία φέρει την κωδική ονομασία CMP/ e-CMP, ο ηλεκτρικός χαρακτήρας του δεν αναιρεί το ενδεχόμενο συνδυασμού ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης με ένα ή και δύο ηλεκτρικά μοτέρ για τη δημιουργία μιας έκδοσης επιδόσεων η οποία θα είναι αντάξια των διακριτικών OPC.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλες εκδόσεις επιδόσεων μοντέλων της Opel, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αυτές θα αποτελέσουν κάτι σαν φυσική εξέλιξη της διαδικασίας διαδοχής τους από τις νέες γενιές.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024