Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Στα σκαριά» υβριδικό V8 σύνολο δια χειρός Mercedes-AMG

O επικεφαλής της AMG, Tobias Moers, αποκάλυψε ότι η φίρμα δεν έχει εγκαταλείψει το V8 υβριδικό σύνολο ισχύος 805 ίππων με το οποίο εξοπλιζόταν η πρωτότυπη εκδοχή της τετράθυρης AMG GT, το οποίο βρίσκεται υπό εξέλιξη.

Πριν η Mercedes-AMG GT 4 Door Coupe μετατραπεί στην έκδοση παραγωγής που γνωρίζουμε σήμερα , η γερμανική φίρμα είχε επιλέξει να κάνει τις πρώτες συστάσεις για το τετράθυρο coupe με ένα αντίστοιχης λογικής και εξωπραγματικής ισχύος πρωτότυπο μοντέλο το οποίο, χάρη σε ένα υβριδικό σύνολο με βάση το συνδυασμό ενός διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 με ηλεκτρικό μοτέρ υποσχόταν ισχύ 805 ίππων.

Αν και ο παραπάνω κινητήρας δεν αξιώθηκε συνέχεια, βρίσκοντας θέση κάτω από το καπό της τετράθυρης AMG GT ή κάποιας άλλης AMG, αυτό, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του Affalterbach είναι προσωρινό καθώς, το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο αναμένεται να περάσει στην παραγωγή «μια ημέρα» χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το ακριβές χρονοδιάγραμμα.

«Ίσως θα θυμάστε το GT Concept από την έκθεση της Γενεύης το 2017. Εφοδιαζόταν με V8 κινητήρα τοποθετημένο μπροστά σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Όλα βρίσκονται υπό εξέλιξη και μια ημέρα θα περάσει στην παραγωγή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Αν και ο επικεφαλής του Affalterbach δεν μπήκε σε περαιτέρω λεπτομέρειες, σύμφωνα με πληροφορίες, η AMG φέρεται να ετοιμάζει δικής της εξέλιξης συστοιχίες ιόντων λιθίου οι οποίες σε συνδυασμό με την εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος στην κατασκευή του αμαξώματος, δεν θα αυξήσουν δραστικά το βάρος του μοντέλου.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σύμφωνα με τον Tobias Moers θα είναι ο ήχος ενός τέτοιου υβριδικού συνόλου επιδόσεων, καθώς όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της AMG, υπάρχει μια εν εξελίξει συνεργασία όχι μόνο με το εσωτερικό ερευνητικό τμήμα των Γερμανών «αλλά και με ανθρώπους που η δουλειά τους δεν έχει καμία σχέση με την αυτοκινητοβιομηχανία, μεταξύ των οποίων μουσικοί και gamers προκειμένου να καταλήξουμε στο ιδανικό soundtrack για μια υβριδική AMG».

Επίσης δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι εκτός από την υβριδική τεχνολογία αυτή καθαυτήν, οι AMG εκδόσεις θα επωφεληθούν σύντομα και από άλλες καινοτόμες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας όπως ο ηλεκτρικός υπερσυμπιεστής που έκανε την εμφάνιση του στο Project One.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024