Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα εποχή για το «Splendid Palace» της Κωνσταντινούπολης

Νέα εποχή για το «Splendid Palace» της Κωνσταντινούπολης

Ένα ξενοδοχείο σε ιστορική συμβίωση με τη φύση

Ένα υπέροχο κτίριο με αργυροχόους θόλους και κόκκινα παντζούρια, απέναντι από τη θάλασσα του Μαρμαρά και την πόλη της Κωνσταντινούπολης από την άλλη …Ένα ξενοδοχείο σε ιστορική συμβίωση με τη φύση, διατηρώντας τη νοσταλγική έκσταση του παρελθόντος στη μοναδική, γαλήνια και χαλαρωτική νησιώτικη ατμόσφαιρα της πόλης,  μακριά από το άγχος.

Εκεί στη Μπουγιουκάντα, καθώς και στα άλλα Νησιά των Πριγκηπονίδων, τα αμαξίδια με τα άλογα  και τα ποδήλατα είναι ακόμα το μόνο μέσο δημόσιας συγκοινωνίας.

Το «Splendid Palace Hotel» εγκαινιάστηκε το 1908. Αν και εμπνευσμένο σε κάποιο βαθμό από το Αρτ Νουβό , το ξενοδοχείο εμφανίζει σαφώς ανατολικοδυτική σύνθεση αρχιτεκτονικού σχεδιασμού με τη φωτεινή εσωτερική αυλή που περιβάλλεται από δωμάτια και τους πυλώνες στα δάπεδα γύρω από την αυλή.

Είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στην Τουρκία του είδους του. Αναγνωρίζεται ως εθνικό μνημείο κατηγορίας 1 από το Υπουργείο Πολιτισμού και λειτουργεί από την ίδια οικογενειακή διοίκηση έξι γενιές τώρα.

Μετά από τόσα χρόνια το αρχιτεκτονικό στούντιο «Studio Noor» είχε την ανάθεση και την τιμή να δώσει έναν νέο αέρα στην ιστορική Γκραν Νταμ του Πέρα. Έτσι κράτησε όλη την ιστορικότητα του χώρου του και  με νέες πινελιές εναρμονισμένες  με την αίσθηση και την ατμόσφαιρα που οι φιλοξενούμενοι του ξενοδοχείου έχουν έρθει να γνωρίσουν και να αγαπήσουν.

Υπάρχουν 60 δωμάτια και 9 σουίτες για να φιλοξενήσουν 130 άτομα. Η πισίνα σε καταπράσινο περιβάλλον δέντρων είναι αποτέλεσμα ενός σχεδιασμού κτιρίου σε αρμονία με τη φύση.

Για να επιτύχει μια αυθεντική και όχι επιζήμια αποκατάσταση, το « Studio Noor»  ανέλαβε ένα εκτεταμένο ερευνητικό έργο μελετώντας το παλιό κτίριο και εξετάζοντας φωτογραφίες και αναφορές από τα αρχεία του ξενοδοχείου. Συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν με ανώτερα μέλη της οικογένειας που ανήκαν στο ξενοδοχείο από το 1908 για να συλλέξουν τις αναμνήσεις τους για το πώς τα πράγματα ήταν στα χρόνια δόξας του ξενοδοχείου. Ανασκοπήθηκαν έργα αναφοράς της ίδιας εποχής γύρω από την περιοχή, με μελέτες άλλων ξενοδοχείων στην Κωνσταντινούπολη, την Κυανή Ακτή και την ιταλική Ριβιέρα.

Το New York Times περιγράφει το ξενοδοχείο σαν γαμήλια τούρτα με γνήσιο αρτ νουβό, λόγω της πρόσοψης του.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024