Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «Νίκο» που καταζητείται και η φρικιαστική δολοφονία παιδιού

Ο «Νίκο» που καταζητείται και η φρικιαστική δολοφονία παιδιού

Ο σκληρός κακοποιός που απέδρασε χθες στον Πειραιά ήταν εκτελεστής ενός από τα χειρότερα εγκλήματα των τελευταίων ετών

Μια από τις πλέον φρικιαστικές δολοφονίες που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητας έπειτα από την απόδραση των τεσσάρων βαρυποινιτών χθες στον Πειραιά. Οι δύο εξ αυτών καταζητούνται και θεωρούνται ιδιαιτέρως επικίνδυνοι, όμως, η ιστορία του ενός προκαλεί στην κυριολεξία τρόμο.

Πρόκειται για τον Χ.Τ. αλβανικής καταγωγής που είναι γνωστός στις πιάτσες της παρανομίας ως «Νίκο». Οι άνθρωποι της νύχτας τον γνωρίζουν ως άνθρωπο που εκτελεί συμβόλαια θανάτου και σ’ ένα απ’ αυτά ενεπλάκη το 2011. Γι’ αυτό και είχε καταδικαστεί δύο φορές ισόβια.

Ηταν Νοέμβριος του 2011 όταν όλοι συγκλονισμένοι άκουσαν την είδηση για την φρικιαστική δολοφονία ενός 35χρονου Αλβανού αλλά και του μόλις 2,5 ετών παιδιού του που βρέθηκαν νεκροί στο αυτοκίνητο το οποίο ήταν πεσμένο σε χαντάκι.

Η αστυνομία του βρήκε στο δημοτικό διαμέρισμα Αριος στην Καλαμάτα, κοντά στον ποταμό Πάμισο στη Μεσσηνία.

Ο 35χρονος πατέρας εκτελέστηκε από μικρή απόσταση καθώς είχε μια σφαίρα στο κεφάλι. Το φρικώδες ήταν ότι οι εκτελεστές έσφαξαν στην κυριολεξία με μαχαίρι τον 28 μηνών γιο του για να μην υπάρχουν μάρτυρες.

Ο ηθικός αυτουργός

Επειτα από έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι ηθικός αυτουργός και εντολέας της δολοφονίας ήταν 49χρονος Έλληνας, γνωστός πυγμάχος και παλιός συνεργάτης πρώην σωματοφύλακα επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στη Μεσσηνία.

Αυτός ήταν που πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου στον «Νίκο» ο οποίος συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2011 στο Πόρτο Ράφτη. Σε βάρος του εκκρεμούσαν ήδη δύο εντάλματα σύλληψης για τη δολοφονία 32χρονου στη Μικρομάνη Μασσηνίας τον Νοέμβριο του 2008 και για απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλου Έλληνα, που είχε διαπράξει το Μάρτιο του 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, πάλι κατ’ εντολή του 49χρονου. Τότε είχε πυροβολήσει έναν άνδρα που ήταν μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, ο οποίος όμως τελικά έζησε, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος.

Το κίνητρο της διπλής δολοφονίας στην Καλαμάτα, από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας φαίνεται πως δεν σχετίζεται με τη δράση της οργάνωσης, αλλά με προσωπικές διαφορές του 49χρονου εντολεα με τον 35χρονο Αλβανό.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, στο Πόρτο Ράφτη πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, παρουσία πέντε δικαστικών λειτουργών, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα πιστόλι.

Ένα περίστροφο.

Τρία κυνηγητικά όπλα.

Επτά μαχαίρια

68 φυσίγγια περιστρόφου και πιστολιού

Ποσότητες ναρκωτικών (περίπου: 20 γραμμάρια ηρωίνης, 21 γραμμάρια κοκαΐνης, 10 γραμμάρια κάνναβης) και φαρμακευτικών δισκίων που υπάγονται στο νόμο για τα ναρκωτικά

Δύο ζυγαριές ακριβείας

Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim

To χρηματικό ποσό των 4.490 ευρώ

Φάκελοι με χρηματικά ποσά, από 300 έως 600 ευρώ ο κάθε φάκελος, καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις με ονομασίες νυχτερινών καταστημάτων.

Όσον αφορά τον δεύτερο δραπέτη χθες στον Πειραιά, που αναζητείται είναι επίσης Αλβανός ποινικός, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024