Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό την επήρεια αλκοόλ, με τρελά φορτηγά

Υπό την επήρεια αλκοόλ, με τρελά φορτηγά

Η Ελλάδα θρηνεί θύματα από παράλογα δυστυχήματα αλλά κανείς δεν τιμωρείται

Υπό την επήρεια αλκοόλ ήταν, σύμφωνα με πηγές από την Τροχαία, ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας, ο οποίος προκάλεσε την Τετάρτη το πρωί τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Κηφισού, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και μία γυναίκα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ο οδηγός της νταλίκας έδειξε ότι το ποσοστό του οινοπνεύματος ήταν πολύ ψηλότερο από το επιτρεπτό όριο. Δυστυχώς πρόκειται για ένα ακόμα τραγικό συμβάν στο οποίο εμπλέκεται ένας οδηγός νταλίκας και το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να χαθούν άδικα ανθρώπινες ζωές.

Στην κοινωνία ακούγεται πολύ συχνά το απόφθεγμα «κάθε φορτηγατζής έχει κλείσει περισσότερα από ένα σπίτια» και το τραγικό είναι ότι στις περισσότερες των περιστάσεων είναι σωστό.

Ο επικίνδυνος τρόπος που οδηγούν οι οδηγοί φορτηγών και η πλήρης αδιαφορία τους για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα οχήματα που οδηγούν είναι εντελώς επικίνδυνα για τους άλλους οδηγούς, αλλά προστατεύουν τους ίδιους, δημιουργούν ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» που ουκ ολίγες φορές καταλήγει στο να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο.

Οποιος έχει οδηγήσει σε ελληνικούς αυτοκινητόδρομους έχει σίγουρα βρεθεί αντιμέτωπος με την απαράδεκτη οδήγηση ενός φορτηγατζή, που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή των οδηγών που είχαν την ατυχία να χρησιμοποιούν τον ίδιο δρόμο.

Πολύ συχνά κάνουν παράνομες προσπεράσεις, σχεδόν συνέχεια υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας, ενώ δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το γεγονός της απόλυτης ανεπάρκειας ελέγχων από την Τροχαία, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι πολλές φορές τα φορτηγά είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που κυκλοφορούν στους δρόμους της Ελλάδας.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οι επιπτώσεις που έχουν οι οδηγοί των φορτηγών, ακόμα και αν εμπλέκονται σε πολύνεκρα ατυχήματα είναι σχεδόν μηδαμινές, αφού καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης με αναστολή ή σε κάποιο πρόστιμο έστω και τσουχτερό.

Δυστυχώς όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα οι οδηγοί να προτιμούν να αψηφήσουν τους κινδύνους και τους κανόνες είτε επειδή πρέπει να παραδώσουν σύντομα το φορτίο τους, είτε επειδή είναι μεθυσμένοι.

Και η Ελλάδα μετράει θύματα. Και πολλές οικογένειες ξεκληρίζονται. Και πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

Και ουσιαστικά ουδείς τιμωρείται.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024