Σοφρίτο
Φροντίστε να αποσύρετε εγκαίρως το κρέας από τη φωτιά. Οταν παραμαγειρευτεί, σκληραίνει
Spotlight
-
Παρ' ολίγον σύγκρουση αεροσκάφους που απογειώθηκε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με drone στα 9.600 πόδια
-
Κι όμως... τόσα χρόνια στύβατε το λεμόνι με τον λάθος τρόπο
-
«Η Ευρώπη αποσύρεται προς τέρψη της Ρωσίας»
-
Βράβευση για φωτογραφία της δολοφονημένης Σάνι Λουκ δίπλα σε μαχητές της Χαμάς - «Είμαι αηδιασμένος και εξοργισμένος»
Υλικά (για 4 άτομα)
800 γρ. μοσχαρίσια σκαλοπίνια (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει από κιλότο)
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
200 ml λευκό ξηρό κρασί
50 ml ξίδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο (προαιρετικά)
1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αλευρώνουμε τα σκαλοπίνια, τινάζοντάς τα ελαφρά, ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι.
Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε λίγο νερό – περίπου 100 ml – αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Αν θέλουμε μια παραλλαγή λιγότερο παραδοσιακή, προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού και την καυτερή πιπεριά μαζί με το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε με το σιγανό μαγείρεμα.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές, ρύζι ή πουρέ.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις