Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας διαφορετικός δρόμος για την ελληνική διατροφή

Ένας διαφορετικός δρόμος για την ελληνική διατροφή

Επενδύοντας στις σωστές αξίες

Οι διατροφικές ανάγκες αλλάζουν διαρκώς και ευτυχώς το κύμα αλλαγής έχει φτάσει και στη χώρα μας. Η προσπάθεια να βγάλουμε από την καθημερινή μας διατροφή τρόφιμα και προϊόντα που έχουν υψηλά ποσοστά συντηρητικών είναι πιο έντονη από ποτέ, κάτι που μας οδηγεί σε πιο υγιεινά μονοπάτια, με πρωταγωνιστές φυσικά, γευστικά, ποιοτικά κι αυθεντικά προϊόντα.

Οι Έλληνες είμαστε στον σωστό διατροφικό δρόμο. Ο δρόμος όμως είναι ανοιχτός;

Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν κάποιες πρωτοπόρες ελληνικές εταιρίες που αναγνώρισαν από νωρίς και ουσιαστικά την ανάγκη μας για μια σύγχρονη υγιεινή διατροφή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ελληνική εταιρία ΟΛΥΜΠΟΣ που τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σε μια νέας γενιάς παραγωγή με καινοτόμα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας 100% φιλικά τόσο στην υγεία των ανθρώπων, όσο και στο ίδιο το περιβάλλον.

Σε ένα ιδιαίτερο συγκυριακά περιβάλλον η εταιρία ΟΛΥΜΠΟΣ ξεπέρασε τις δυσκολίες και, πολλές φορές χωρίς να υπολογίζει το κόστος, άνοιξε νέους ορίζοντες στη διατροφή. Για όσους θυμούνται, η συγκεκριμένη εταιρία ήταν αυτή που μας «έδειξε» για πρώτη φορά το γάλα μέσα από το διάφανο μπουκάλι και αυτό τελικά ήταν μόνο η αρχή. Η εταιρία έχει επιλέξει ένα διαφορετικό δρόμο, ο οποίος όμως είναι σπαρμένος με αξίες που λείπουν.

Να μερικά από τα σημαντικά στοιχεία που ξεχωρίσαμε…

Αγαπώντας την Ελλάδα και την ελληνική φύση

Οι πρώτες ύλες της εταιρίας είναι πάντα αγνές και αξιοποιούν τα αγαθά της ελληνικής φύσης. Για παράδειγμα το γνωστό γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ με την πυκνή γεύση που θυμίζει παλιές εποχές συλλέγεται καθημερινά από επιλεγμένες ελληνικές φάρμες.  Και δεν είναι μόνο το γάλα. Η εταιρία στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς και την εγχώρια κτηνοτροφία διατηρώντας μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας με ανθρώπους της γης που μοχθούν και αγαπάνε και οι ίδιοι τον τόπο μας.

Όλα στην ώρα τους

Όπως έχουν αναφέρει και οι ίδιοι οι άνθρωποι της εταιρίας, προτιμούν να περιμένουν για την καλύτερη πρώτη ύλη της ελληνικής φύσης παρά να συμβιβαστούν. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι όταν περιμένουν μέχρι να υπάρχει διαθέσιμη καλλιέργεια ελληνικών υπερφρούτων όπως είναι η Αρώνια και το Παντζάρι. Έτσι όταν διαβάζουμε στις συσκευασίες των χυμών τους «100% φυσικός χυμός από ελληνικά φρούτα ΝΕΑΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ» ξέρουμε ότι αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια που την απολαμβάνουμε στο ποτήρι μας.

Το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλη πρώτη ύλη τους όπως είναι τα ελληνικά αμύγδαλα, τα ελληνικά φιστίκια και το ελληνικό τσάι. Στην περίπτωση που αναρωτιέστε τι κάνουν τις συγκεκριμένες υπερτροφές, εδώ έρχεται να μπει ένα άλλο βασικό στοιχείο της δύσκολης διαδρομής που (καλά έκαναν και) ακολούθησαν…

Ανοίγοντας νέες διαδρομές

Το ξέρατε ότι τα πρώτα και μοναδικά ελληνικά φυτικά ροφήματα αποκλειστικά από ελληνικούς ξηρούς καρπούς είναι δημιούργημα της ΟΛΥΜΠΟΣ;

Η εταιρία μπορεί να καθιερώθηκε στη σκέψη μας για το γάλα, αλλά αυτό φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή…

Βλέποντας τις διατροφικές συνήθειες στη χώρα μας να αλλάζουν, πρώτη προσφέρει τα ροφήματα από ελληνικούς καρπούς αμυγδάλου και φιστικιού (!!!) και αν τα έχετε δοκιμάσει φαντάζομαι θα συμφωνείτε ότι όχι απλά ανέπτυξε μία νέα διατροφική ελληνική ιδέα αλλά το έκανε με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το ίδιο έγινε και με το ελληνικό τσάι του βουνού ΟΛΥΜΠΟΣ, με την αυθεντική συνταγή,  χωρίς χρωστικές και συντηρητικά. Αυτό που κάνει είναι να συλλέγει το τσάι παραδοσιακά με το χέρι και αποκλειστικά από τα ελληνικά βουνά, στη συνέχεια, προχωρά στη φυσική ξήρανσή του, ώστε να διατηρηθούν τα φυσικά αρώματα και μετά το βράσιμο, έρχεται σε εμάς παγωμένο και απολαυστικό.

Όσο για το κατσικίσιο γάλα η ΟΛΥΜΠΟΣ είναι η πρώτη εταιρία που ανέπτυξε την παραγωγή του στην Ελλάδα (το απολαμβάνουμε σε γάλα, τυρί, γιαούρτι και όχι μόνο), αναδεικνύοντας την υψηλή διατροφική του αξία.

Επιμένοντας Βιολογικά

Εδώ και χρόνια η εταιρία ΟΛΥΜΠΟΣ αναπτύσσει την βιολογική γεωργία στην Ελλάδα. Τα βιολογικά προϊόντα αποτελούν το επίκεντρο όλης της δραστηριότητάς της, ακολουθώντας τη δική της πολιτική για τη χάραξη μίας διαφορετικής προσέγγισης γεμάτη σεβασμό στις διατροφικές μας ανάγκες και αξίες.

— Advertorial —

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024