Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο γερμανός συγγραφέας Μπόντο Κίρχοφ έρχεται στην Αθήνα

Ο γερμανός συγγραφέας Μπόντο Κίρχοφ έρχεται στην Αθήνα

Την Δευτέρα 14 Μαΐου στο χώρο του Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16, Αθήνα)

O Bodo Kirchhoff, συγγραφέας του μυθιστορήματος «Όταν δεν το περιμένεις», θα βρεθεί στην Αθήνα για μία συνάντηση και γνωριμία με τους Έλληνες αναγνώστες.

Στη Γερμανία το βιβλίο του γνώρισε την αποδοχή του κοινού και των βιβλιοπωλών και διακρίθηκε με το Γερμανικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2016 (Deutscher Buchpreis 2016). Η εκδήλωση οργανώνεται από τις Εκδόσεις Αιώρα και το Goethe-Institut Athen και θα γίνει στον χώρο του ινστιτούτου (Ομήρου 14-16, Αθήνα) τη Δευτέρα 14 Μαΐου, ώρα 20:00.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν η ποιήτρια Χριστίνα Οικονομίδου, που θα συντονίζει τη συζήτηση, και ο συγγραφέας Μιχάλης Μοδινός. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και στα γερμανικά, με διερμηνεία.

H παρουσίαση του B. Kirchhoff εντάσσεται στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Το μυθιστόρημα

Οι ήρωες της αφήγησης του Κίρχοφ, δύο μοναχικοί, ώριμοι άνθρωποι, ένας άντρας και μια γυναίκα, σχεδόν άγνωστοι μεταξύ τους, αποφασίζουν αυθόρμητα να ταξιδέψουν οδικά από τον αλπικό Βορρά προς τον Νότο. Στην πορεία τους, που φτάνει τελικά ως τη Σικελία, θα έρθουν αντιμέτωποι και με τους προσωπικούς τους δαίμονες, σε ένα οδοιπορικό στις αναμνήσεις και τις επιλογές που έκαναν στη ζωή τους, στα σκοτάδια της ψυχής τους. Μέσα απ’ αυτά τα σκοτάδια θα ξεπηδήσει απροσδόκητα, «εκεί που δεν το περιμένουν», ένας έρωτας δυνατός και δύσκολος.

Παράλληλα συναντούν και παρακολουθούν ένα αντίρροπο ρεύμα ανθρώπινης μετακίνησης, πρόσφυγες που διασχίζουν καθημερινά τη Μεσόγειο προσπαθώντας να φτάσουν στον Βορρά, στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ονείρου. Η αλληλεπίδραση αυτή θα ανακινήσει πτυχές της ζωής όπως η απώλεια, η οικογένεια και η επιθυμία για καινούργια ξεκινήματα.

Για τον συγγραφέα

Θα γνωρίσουμε έναν δημιουργό που «γράφει με την πυκνότητα του Τόμας Μαν και διερευνά με πάθος την ηθική στα βήματα του Γκράχαμ Γκριν» σύμφωνα με το έγκυρο Publishers Weekly. Ο Bodo Kirchhoff αυτή τη στιγμή βρίσκεται «στο ζενίθ της τέχνης του […] δημιουργεί εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς», όπως έγραψε το Rolling Stone. Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024