Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin Vantage GT3: Η αγωνιστική συνέχεια

Aston Martin Vantage GT3: Η αγωνιστική συνέχεια

Η βρετανική φίρμα δίνει μέσω twitter τα διαπιστευτήρια των νέων αγωνιστικών εκδόσεων της Vantage με τα διακριτικά GT3 και GT4, ευελπιστώντας σε μια αντιστοίχως επιτυχή πορεία.

To Νοέμβριο του 2017 η Aston Martin αποκάλυψε τη νέα γενιά της Vantage η οποία και αποτέλεσε μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με την προκάτοχό της, αξιοποιώντας τη συνέργεια της βρετανικής φίρμας με την Mercedes-AMG και αποκτώντας πρόσβαση στον twin-turbo V8 της γερμανικής φίρμας.

Πλέον οι Βρετανοί κάνουν το επόμενο βήμα αποκαλύπτοντας το πρώτο δείγμα της αγωνιστικής έκδοσης της Vantage με τα διακριτικά GT3, ενώ παράλληλα προανήγγειλαν την άφιξη της έκδοσης GT4.

Αμφότερες οι αγωνιστικές εκδόσεις αναμένεται να αποκαλυφθούν εντός του 2019 επιχειρώντας να συνεχίσουν την παράδοση που έχει δημιουργήσει η βρετανική φίρμα με τις απερχόμενες GT3 και GT4 οι οποίες έχουν αναδειχθεί στα πλέον επιτυχημένα αγωνιστικά των Βρετανών, για διάστημα που ξεπερνά τη δεκαετία.

«Αυτό που περιμένουμε από τις νέες GT3 και GT4 είναι να εξίσου ανταγωνιστικές με τις προκατόχους τους για την ίδια διάρκεια χρόνου. Mε την νίκη της V12 Vantage GT3 στο βρετανικό πρωτάθλημα GT το 2017 αποδείξαμε ότι η αντοχή στον χρόνο είναι αυτό που μας διαχωρίζει, από άλλους κατασκευαστές», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο επικεφαλής τoυ αγωνιστικού τμήματος της βρετανικής φίρμας, Aston Martin Racing.

Για την ιστορία η δωδεκακύλινδρη Vantage GT3 κατασκευάστηκε σε 42 αντίτυπα εκ των οποίων διατέθηκαν τα 37, εξασφαλίζοντας στην Aston Martin τρεις τίτλους στο βρετανικό πρωτάθλημα GT (2013, 2015, 2016) τον τίτλο στο μεικτό πρωτάθλημα αντοχής Blancpain GT Cup και στο ασιατικό Blancpain GT το 2017. Η GT4 η οποία κατασκευάστηκε σε 124 αντίτυπα αξιώθηκε σε πολλές νίκες στο βρετανικό πρωτάθλημα GT την περίοδο 2014-2015 καθώς και τον τίτλο του ευρωπαϊκού μεικτού πρωταθλήματος GT4.

Όπως και να έχει με το βίο και την πολιτεία των προηγούμενων GT3 και GT4, όπως διευκρινίζει η Aston Martin, οι νέες θα μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία με το μοντέλο που θα αντικαταστήσει από το 2019 την Vantage αλλά και από την επίσης αγωνιστική GTE έκδοση η οποία πραγματοποίησε την πρώτη της αγωνιστική εμφάνιση στο Spa-Francorchamps.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024