Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το (χαμένο;) έγγραφο της ΕΥΠ

Το (χαμένο;) έγγραφο της ΕΥΠ

Τι ακριβώς έχει συμβεί τελικά με την υπόθεση «Πυθία» για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστας Καραμανλή

Μείζον θέμα έχει προκύψει σχετικά με το τι ακριβώς έγινε με το διαβόητο έγγραφο της ΕΥΠ, το οποίο περιέγραφε ως (μεγάλη) «φούσκα» την υπόθεση του δήθεν σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή υπό τον κωδικό «Πυθία».

Εγκύρως ενημερώθηκα ότι όταν ο εισαγγελέας κ. Φούκας ζήτησε από την ΕΥΠ να του παράσχουν όλα τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα (δελτία πληροφοριών, εκθέσεις ειδικών, πορίσματα ερευνών κ.λπ.), τέθηκαν υπόψη του «όλα τα σχετικά».

Οπότε ανακύπτει ευλόγως το ερώτημα: Σε αυτά τα «όλα τα σχετικά» συμπεριλαμβανόταν και το συγκεκριμένο ενημερωτικό έγγραφο του τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Ιωάννη Κοραντή με στοιχεία 509/17-3-2009 ή όχι; Διότι αν μεν συμπεριλαμβανόταν, τότε υπάρχει ζήτημα για τον εισαγγελέα κ. Φούκα, ζήτημα αρμοδιότητας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, και ειδικότερα της αντιπροέδρου Χρυσούλας Παρασκευά, η οποία έχει και τον πειθαρχικό έλεγχο των δικαστικών λειτουργών.

Σημαίνει αυτή η (πιθανή) περίπτωση ότι ο εισαγγελέας δεν εκτίμησε σωστά τα στοιχεία της υπόθεσης και κατέληξε σε λάθος συμπεράσματα (τα οποία, θα προσθέσω εγώ, ενίσχυσαν το οπλοστάσιο «ψεκασμένων» και καραμανλικών που στήριξαν μια ολόκληρη πολιτική φιλολογία επί του θέματος αυτού).

Αν όμως ο κ. Φούκας δεν έλαβε ποτέ γνώση αυτού του εγγράφου, διότι κάποιος/οι του το απέκρυψε/αν, τότε υπάρχει σοβαρότατο θέμα για την ΕΥΠ και τα ανώτατα κλιμάκια της Υπηρεσίας, με τα οποία συνεργάστηκε ο εισαγγελέας στο πλαίσιο των ερευνών του.
Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα είναι σοβαρό και χρήζει διευκρινίσεων από όλες τις πλευρές, αφού αφορά μια υπόθεση η οποία ταλάνισε επί χρόνια τον δημόσιο βίο της χώρας και, όπως έλεγα και χθες, πάνω της στηρίχθηκε μια ολόκληρη επικοινωνιακή τακτική για την προστασία και την πολιτική επιβίωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024