Φασολάκια με καρύδια και ξινομυζήθρα
Πριν από το μαγείρεμα καθαρίζουμε τα φασολάκια περιμετρικά, ώστε να απομακρυνθούν οι ίνες που είναι σαν κλωστή, και κόβουμε τις άκρες τους
Spotlight
-
Συντετριμμένος ο Καλλιάνος για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του - «Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή»
-
Σε εξέλιξη οι προεδρικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία – Επτά κόμματα, δύο φαβορί
-
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τον κανονισμό πυροπροστασίας
-
Ακριβότερο το κόστος στέγασης στην Ελλάδα από ό,τι στη Γερμανία
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
80 ml έ.π. ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
500 γρ. φρέσκα φασολάκια, μπαρμπούνια
Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε την ξινομυζήθρα με ανθότυρο, κατίκι Δομοκού ή τριμμένη φέτα.
100 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό
130 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένο
80 γρ. ξινομυζήθρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει.
Προσθέτουμε τα φασολάκια και τον ζεστό ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα καρύδια, το σχοινόπρασο και τον δυόσμο. Μοιράζουμε από πάνω την ξινομυζήθρα.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις