Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα κολεξιόν του οίκου Σανέλ «σάλπαρε» χτες στο Γκραν Παλέ

Η νέα κολεξιόν του οίκου Σανέλ «σάλπαρε» χτες στο Γκραν Παλέ

Ο οίκος Σανέλ φημίζεται για τα τουΐντ ταγιέρ του, τις ακριβές του πέρλες και τις πιο φιλόδοξες επιδείξεις μόδας. Έτσι και σε αυτή την καλοκαιρινή κολεξιόν του δεν έλειπε τίποτα από τα τρία. Από σούπερ μάρκετ μέχρι διαστημικούς σταθμούς, ο οίκος Σανέλ δεν συμβιβάζεται ποτέ στην διεξαγωγή των παραγωγών του.  Άλλωστε όλοι πια περιμένουν το […]

Ο οίκος Σανέλ φημίζεται για τα τουΐντ ταγιέρ του, τις ακριβές του πέρλες και τις πιο φιλόδοξες επιδείξεις μόδας. Έτσι και σε αυτή την καλοκαιρινή κολεξιόν του δεν έλειπε τίποτα από τα τρία. Από σούπερ μάρκετ μέχρι διαστημικούς σταθμούς, ο οίκος Σανέλ δεν συμβιβάζεται ποτέ στην διεξαγωγή των παραγωγών του.  Άλλωστε όλοι πια περιμένουν το επόμενο βήμα με κομμένη την ανάσα και αναρωτιούνται με τι άλλο θα γεμίσουν την αίθουσα του ιστορικού Γκραν Παλέ κάθε φορά. Ένα καράβι (αληθινό!) ήταν το σκηνικό που στήθηκε για να παρουσιαστούν οι νέες δημιουργίες και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό αισθητικά για ακόμα μία φορά.

#CHANELCruise 2018/19, May 3rd at the Grand Palais in Paris.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHANEL (@chanelofficial) στις

Το καράβι, με όνομα «Λα Πάουζα»,  γέμισε την μεγαλόπρεπη αίθουσα του αρτ νουβό συγκροτήματος του Παρισιού και εκτός από σκηνικό της επίδειξης αποτέλεσε φόρο τιμής στην σχεδιάστρια Κοκό Σανέλ, αφού αυτό ήταν το όνομα της καλοκαιρινής εξοχικής κατοικίας της σχεδιάστριας. Η βίλα και οι καλοκαιρινές διακοπές της θρυλικής σχεδιάστριας ήταν η έμπνευση ολόκληρης της κολεξιόν.  Μία βίλα με βαριά κληρονομιά από κατοίκους και γεγονότα.

Η Λα Πάουζα,  είναι μια μεγάλη ανεξάρτητη βίλα στο Ροκεμπρύν-Καπ-Μαρτέν , στο τμήμα των Άλπεων της Γαλλίας. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ίδια την Σανέλ εξολοκλήρου  στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και ανήκε στην ίδια μέχρι το 1953. Η πολυτελής βίλα πωλήθηκε από την Σανέλ  στον Ούγγρο  εκδότη ‘Εμερι Ρέβες . Ο πρώην βρετανός Πρωθυπουργός Γουίνστον Τσόρτσιλ πέρασε περίπου το τρίτο έτος στη Λα Πάουζα από το 1956 έως το 1958 με τον Ρέβες  και τη σύζυγό του Γουέντι και έγραψε και επεξεργάστηκε μέρος της ιστορίας του των Αγγλικών Speaking Peoples. Το μέρος  καταλήφθηκε από τον Ρέβες  μέχρι το 2007. Τα κύρια δωμάτια της  και η σημαντική συλλογή έργων τέχνης αναδημιουργήθηκαν στο Μουσείο Τέχνης του Ντάλλας κατά τη διάρκεια της ζωής της και υπό την καθοδήγησή της.

Στο θεαματικό φινάλε τα μοντέλα έτοιμα να επιβιβαστούν στην σκάλα του πλοίου, ανακοίνωσαν την υπόκλιση του σχεδιαστή,  Κάρλ Λάγκερφελντ και εκείνος σαν γνήσιος καπετάνιος  χαιρέτησε το πλήθος στο «καινούργιο» του σχεδιαστικό  ταξίδι.

Models board the #CHANELCruise liner for the finale of the 2018/19 show.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHANEL (@chanelofficial) στις

Όσο για την ίδια τη συλλογή, υπήρχαν άφθονες  άσπρες και ναυτικές ρίγες, μπερέδες και καπέλα αχυρένια, ιδανικά για μία απόδραση στη γαλλική Ριβιέρα. Τα κλασσικά φορέματα και τα καλοκαιρινά ταγιέρ δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την συλλογή, για την μόνιμη πελατεία του οίκου, αλλά και παστέλ αποχρώσεις με αστραφτερά υφάσματα, για το νεανικό κοινό που πασχίζει ο οίκος τα τελευταία χρόνια. Εντυπωσιακή λεπτομέρεια ήταν η επιλογή του λευκού καλσόν στα σύνολα, κάτι που είχαμε καιρό να δούμε. Αν μας είχε λείψει σας τάση, θα πούμε πως όχι. Αν μας ξάφνιασε, θα πούμε σίγουρα ναι.

Η κολεξιόν φαντάζει περισσότερο ready-to-wear και όχι τόσο cruise. Η επίδειξη είχε 87 σύνολα και μεγάλη ποικιλία. Από λευκά φούτερ για μία πιο ναυτική νότα, μέχρι κλασσικά τουΐντ (πάλι) και σύνολα με έμφαση στο αθλητικό στοιχείο.  Βραδινά, πρωινά, τζιν, παγιέτες και άσχημα παπούτσια…  γενικώς πολλά! Οι ήχοι από τα κύματα και τους γλάρους, σε όλη την διάρκεια της επίδειξης έδιναν μία άψογη αίσθηση ακτής στο κοινό και το καράβι μετά την επίδειξη υποδέχτηκε τους καλεσμένους του οίκου σε ένα πολύβουο πάρτι με άφθονη σαμπάνια και μία λίστα με αστέρες του Χόλυγουντ, που βρίσκονταν εντός και εκτός πασαρέλας. Η «Λα Παούζα» ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι χτες και σε λίγο θα αριβάρει στα καταστήματα, εκεί θα δούμε αν πρόκειται για ένα λουξ κρουαζιερόπλοιο ή για έναν ακόμα… Τιτανικό !

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024