Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα τρέχουμε αμέριμνοι στα λιβάδια

Θα τρέχουμε αμέριμνοι στα λιβάδια

Ότι κι αν λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει στο παραμύθι της «καθαρής εξόδου»

Η διαφοροποίηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τον κεντρικό αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου περί «καθαρής εξόδου» είναι εμφανής.

Και όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα της κρίσης και την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη.

Ο υπουργός Οικονομικών είναι το μοναδικό υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος το οποίο παραδέχεται ότι θα ακολουθήσει μία περίοδος «ενισχυμένης εποπτείας» και πως  δεν μπορεί η κυβέρνηση να μην εφαρμόσει μέτρα (όπως οι περικοπές στις συντάξεις) που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές και τα έχει περάσει από την Βουλή.

Βέβαια μόνο ο ίδιος ξέρει τα κίνητρα της διαφοροποίησης του. Αν δηλαδή το κάνει γιατί δεν θέλει να φανεί εκ νέου ανακόλουθος όπως όταν δήλωνε on camera  ότι θα παραιτηθεί αν μειωθεί το αφορολόγητο και μετά από μερικούς μήνες ψήφισε την συρρίκνωση του ή  η στάση του αποτελεί μέρος μίας συγκεκριμένης πολιτικής στρατηγικής.

Αυτό που όμως όλοι γνωρίζουν  είναι ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το «σύστημα» του Μεγάρου Μαξίμου θα συνεχίσουν το… παραμύθι της καθαρής εξόδου ανεξάρτητα από το τι λέει ή τι κάνει ο κ. Τσακαλώτος.

Είναι δε εντυπωσιακό πως παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ρητά ότι οι πρόσθετες μειώσεις στις συντάξεις θα εφαρμοστούν, οι διαρροές  του «συστήματος» επιμένουν ότι το ζήτημα θα το διαπραγματευτεί σε ανώτερο επίπεδο ο  πρωθυπουργός.

Και βέβαια όσο  πλησιάζουμε προς την ημερομηνία των εκλογών (είτε αυτές γίνουν εφέτος το φθινόπωρο είτε εντός του 2019)  τα παραμύθια θα γίνονται όλο και πιο ευφάνταστα.  Όπως εκείνο το «ούτε ένα ευρώ πρόσθετα μέτρα» της δεύτερης αξιολόγησης που μας στοίχισε περί τα 3,6 δις ευρώ.  Άλλωστε ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες τους έχουν αποκτήσει τέτοια πείρα που ενδέχεται να επιχειρήσουν να μας πείσουν πως μετά το πρόγραμμα θα τρέχουμε αμέριμνοι στα λιβάδια.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024