Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα έρευνα δείχνει ότι οι γονείς έχουν αδυναμία στο μικρότερο παιδί

Νέα έρευνα δείχνει ότι οι γονείς έχουν αδυναμία στο μικρότερο παιδί

Κι ενώ οι μισοί ερωτηθέντες είπαν ότι είναι φριχτό να έχουμε κάποιο αγαπημένο παιδί, το ¼ δεν δίστασε να παραδεχτεί την... πικρή αλήθεια

Το debate για το αν οι γονείς έχουν αδυναμία σε κάποιο παιδί γίνεται εδώ και χρόνια. Όπως και για τη θεωρία του μεσαίου παιδιού ‘σάντουιτς’ που είναι παραμελημένο και αγαπιέται λιγότερο συγκριτικά με τα αδέρφια του. Η νέα έρευνα δείχνει ότι μάλλον έχουν δίκιο να νιώθουν έτσι γιατί τα μικρότερα παιδιά έρχονται στην πρώτη θέση στην καρδιά των γονιών.

Το βρετανικό site, mumsnet.com, έκανε έρευνα σε 1.185 χρήστες- γονείς ενώ το gransnet.com σε 1.111 χρήστες που έχουν τουλάχιστον ένα εγγόνι. Το ¼ των ερωτηθέντων γονιών παραδέχτηκε ότι έχει αγαπημένο παιδί ενώ οι γιαγιάδες-παππούδες ήταν σε μεγαλύτερο ποσοστό (42%). Περισσότεροι από τους μισούς γονείς παραδέχτηκαν ότι έχουν αδυναμία στο μικρότερο, με το 61% να δηλώνει ότι τα άλλα παιδιά είναι πιο απαιτητικά και δύσκολα. Μόλις το 26% έχει αδυναμία στο πρώτο παιδί.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι το 41% των γονιών που παραδέχτηκαν ότι έχουν αγαπημένο παιδί, είπαν ότι το συγκεκριμένο τους θυμίζει τους εαυτούς τους ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς είπαν ότι τους κάνει να γελάνε περισσότερο από το άλλο παιδί. Υπάρχουν όμως και οι υπόλοιποι γονείς που θεωρούν φριχτό το να κάνεις διαχωρισμούς στην αγάπη των παιδιών.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024