Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξώφυλλα ταινιών που επαναλαμβάνονται διαρκώς

Εξώφυλλα ταινιών που επαναλαμβάνονται διαρκώς

Αυτές οι ταινίες έχουν ένα κοινό μοτίβο στις επίσημες αφίσες τους.

Πάντα σε μια ταινία διαβάζουμε το σενάριο, το καστ των ηθοποιών που θα πρωταγωνιστήσουν, τους σκηνοθέτες και το τρέιλερ. Σπάνια όμως θα παρατηρήσουμε ιδιαίτερα τις αφίσες που διαφημίζουν την ταινία. Ακόμη και να την παρατηρήσουμε θα σταθούμε στο αν μας αρέσει ο σχεδιασμός της ή όχι, και μέχρι εκεί.

Αν παρατηρούσαμε όμως λίγο πιο πολύ τις αφίσες διάσημων ταινιών ανά τα χρόνια θα ανακαλύπταμε κάτι απίστευτο. Μπορεί να διαμαρτυρόμαστε για τις κλισέ σκηνές και συμπεριφορές των ηρώων σε μια ταινία, αλλά δε γνωρίζουμε πως κλισέ μπορεί να είναι ακόμη και οι αφίσες των ταινιών.

Διαφορετικές ταινίες, διαφορετικό είδος, αλλά κοινό εξώφυλλο.

Αφίσες με τους πρωταγωνιστές να κάθονται δίπλα δίπλα και πολλές φορές σε παγκάκι. Στην λίστα των ταινιών, στην οποία οι πρωταγωνιστές απεικονίζονται να κάθονται σε ένα παγκάκι ανήκουν οι «Forrest Gump», «Dumb & the Dumber», «P.S. I Love You» και «Mozart and the Whale».

Αφίσες με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι ξαπλωμένο στο κρεβάτι. Ζευγάρια ξαπλώνουν κάτω από τα σεντόνια, ο ένας δίπλα στον άλλο. Μερικές από τις ταινίες που χαρακτηρίζονται από το περιβόητο κρεβάτι του εξωφύλλου είναι «The Break-Up» με τη Τζένιφερ ‘Ανιστον και «It’s Complicated» με τη Μέριλ Στριπ.

Αφίσες με πρωταγωνιστές ένα μεγάλο μάτι. Ένα ανοιχτό και πολλές φορές τρομακτικό μάτι είναι η λύση για την αφίσα μιας ταινίας. Οι ταινίες «Requiem For a Dream», «Avatar» και «Frankenstein».

Αφίσες με πρωταγωνιστές δυο ανοιχτά πόδια. Το πίσω μέρος γυναικείων ψηλών ποδιών μαγνητίζουν τα βλέμματα. Οι ταινίες «New York Taxi» και «Sex Drive» είναι δυο μόνο από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Αφίσες με τους πρωταγωνιστές να στέκονται με τη πλάτη ο ένας στον άλλον. «Pretty Woman» με τη Τζούλια Ρόμπερτσς και το Ρίτσαρντ Γκιρ και «Bride Wars» δείχνουν τους πρωταγωνιστές τους να ποζάρουν ο ένας ακουμπώντας στην πλάτη του άλλου.

Αφίσες με τα μεγάλα κεφάλια των πρωταγωνιστών, μικρές φιγούρες από κάτω και μια παραλία. Στις ταινίες «Goal! Dream Begins» και «Breaking the waves» γεμίζει ολόκληρη η αφίσα με τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, ενώ από κάτω υπάρχουν παραλίες με μικροσκοπικές ανθρώπινες φιγούρες.

Αφίσες με πρωταγωνιστή το μπλε χρώμα. Η αδυναμία στο μπλε χρώμα κυριαρχεί στις ταινίες κινουμένων σχεδίων, οι οποίες απαιτούν ζωντανά και έντονα χρώματα.

Αφίσες με πρόσωπα να σχηματίζονται με τη βοήθεια διαφόρων αντικειμένων. Τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, όπως του Τζιμ Κάρεϊ στο «The Truman Show» και του τζόκερ στο «The Dark Knight» αλλοιώνονται στις αφίσες.

Αφίσες με μοναχικές φιγούρες ανθρώπων να στέκονται πλάτη. «Watchmen», «Harry Potter» και «The Sorcerer’s Apprentice» διακρίνονται από τις φιγούρες των πρωταγωνιστών που ποζάρουν με την πλάτη τους στα εξώφυλλα των ταινιών.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024