Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κινηματογραφική Αφρική ανοίγει τα χαρτιά της

Η κινηματογραφική Αφρική ανοίγει τα χαρτιά της

Δεκαέξι προβολές από 8 χώρες στην Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Αφρική μας προσκαλεί να μυηθούμε στις μαγευτικές ιστορίες των ανθρώπων της και να ανακαλύψουμε τα μυστικά της μέσα από την 7η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου που πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στην Αθήνα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος μέχρι τις 9 Μαΐου 2018 και στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, από τις 10 έως τις 16 Μαΐου 2018.

Στην 7η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου, οι θεατές θα απολαύσουν 16 συναρπαστικές ταινίες από 8 χώρες. Κάθε χρόνο, η έναρξη του αφιερώματος εκπροσωπείται από μια αφρικανική χώρα και φέτος την αυλαία άνοιξε η Αλγερία. Μη χάσετε το φιλμ «Η Lalla Zebida και οι άλλοι» σε σκηνοθεσία Γιάχια Μοζάχεμ, μια ιστορία πάθους για μια γυναίκα που θα φτάσει στα άκρα προκειμένου να μην ξαναπαντρευτεί ο σύζυγός της τη νεαρή γειτόνισσα. Η ταινία γυρίστηκε μέσα σε ένα παραδοσιακό σπίτι της Κωνσταντίνης με παραδοσιακές φορεσιές των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

Στο φιλμ Οι γιοί της Ανατολής του Συμεών Γισμάου, από την Αιθιοπία, ένας συνταγματάρχης οδηγεί με θυμό ψάχνοντας να βρει και να σκοτώσει τον άντρα που κοιμήθηκε με την όμορφη σύζυγό τουενώ στην Αιγυπτιακή Η πύλη της εξόδου, σε σκηνοθεσία Καρίμ Χάναφι έχουμε μια ιστορία ενηλικίωσης με ήρωα έναν νεαρό άνδρα που αγωνίζεται να ξεφύγει από την προστατευμένη ζωή μέσα στην οποία μεγάλωσε. Από την Κένυα έρχεται η Λύτρωση σε σκηνοθεσία Μμπίθι Μάσια ένα φαντασιακό, σουρεαλιστικό αφήγημα για τη ζωή, το θάνατο και τη λύτρωση ενώ στο Σεβάσμιες του Moχάμεντ Ασάουαρ από το Μαρόκο, τέσσερις ηλικιωμένες – και σκληρά αδικημένες – κυρίες, αποφασίζουν να πάρουν τα ηνία στα χέρια τους και επαναστατούν με τον δικό τους τρόπο. Το Νοτιοαφρικάνικο Πέρα από το ποτάμι του Κρεγκ Φρέιμοντ, είναι εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία των Ntondini και Cruickshanks, που κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο σε αγώνες κανό στον ποταμό Dusi το 2014, στο Πες μου κάτι γλυκό του Ακίν Ομοτόσο, μια ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου και επίδοξη συγγραφέας ερωτεύεται ένα μοντέλο, που δεν έχει διαβάσει ποτέ βιβλίο και που θέλει απελπισμένα να τον αγαπήσουν για το μυαλό του και όχι για το σώμα του, και στο Τυνησιακό Γλυκό άρωμα της Άνοιξης «Ζίζου» του Φερίντ Μπουγκεντίρ, ένας νεαρός φεύγει απ’ το χωριό του στη Σαχάρα και φτάνει στην Τύνιδα για να πιάσει δουλειά. Εκεί ερωτεύεται παράφορα μια κοπέλα η οποία έχει δεσμούς με μια ομάδα μαφιόζων που συνεργάζεται στενά με το κυβερνητικό καθεστώς.

Σημειώστε πως το Φεστιβάλ αποτελεί μια συνδιοργάνωση των διαπιστευμένων στην Ελληνική Δημοκρατία Πρεσβειών και Επίτιμων Προξενείων των Αφρικανικών Χωρών με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024