Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Brabham επιστρέφει με το supercar BT62

H Brabham επιστρέφει με το supercar BT62

H νέα εποχή της Brabham ξεκινά με ένα αγωνιστικών προδιαγραφών supercar που φροντίζει να υπενθυμίσει την παράδοση της θρυλικής φίρμας.

Πιστή στην υπόσχεση της η Brabham αποκάλυψε ένα αγωνιστικών προδιαγραφών supercar το οποίο επτά δεκαετίες μετά την πρώτη της εμφάνιση, σηματοδοτεί την επάνοδο της θρυλικής φίρμας ως μιας niche αυτοκινητοβιομηχανίας με έντονες αγωνιστικές ανησυχίες.

Εξ ου και το BT62 με το οποίο επέλεξε η Brabham να ξανασυστηθεί στο κοινό αποτελεί ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό μοντέλο για χρήση μόνο σε πίστες με προδιαγραφές supercar.

To χαρακτηριστικό σκαρί του αποτελείται από ανθρακονήματα και έχει σμιλευτεί με βάση την πολύχρονη πείρα και τεχνογνωσία της Brabham στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Γνώμονα για την επιθετική του εμφάνισης αποτέλεσε η βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση, όπως καταμαρτυρούν τα αντίστοιχα στοιχεία με προεξάρχουσα την θηριώδη αεροδυναμική πτέρυγα η οποία εξασφαλίζει την παραγωγή κάθετης δύναμης 1.200 κιλών.

Σε συνάρτηση και με το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου που διαμορφώνεται 972 κιλά, η παραγωγή κάθετης δύναμης είναι τέτοια που θεωρητικά τουλάχιστον με την κατάλληλη ταχύτητα το BT62 θα μπορούσε να παραμείνει «καρφωμένο» στην άσφαλτο ακόμα και αν αυτή κρεμόταν από τον ουρανό, ανάποδα.

Τις προδιαγραφές του συμπληρώνει η παρουσία ενός συστήματος πέδησης με κεραμικά δισκόφρενα προδιαγραφών F1 τα οποία βρίσκονται πίσω από slick ελαστικά της Michelin.

Στο εσωτερικό του κυριαρχεί η σπαρτιατική, αγωνιστική λογική με κυρίαρχα τα χαμηλά τοποθετημένα αγωνιστικά καθίσματα, τον ανθρακονημάτινο κλωβό ασφαλείας και το λιτό cockpit με το χαρακτηριστικό τιμόνι και την οθόνη με τις ενδείξεις σε πλήρη αντιστοιχία με τα μονοθέσια της F1. Χάριν των επιδόσεων το BT62 επιτρέπει στον εαυτό του ελάχιστα πολυτελή στοιχεία όπως το δέρμα Alcantara των επενδύσεων ενώ σε όλες τις υπόλοιπες επιφάνειες κυριαρχεί το γυμνό ανθρακόνημα.

Στην καρδιά του βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας με χωρητικότητα 5,4 λίτρων ο οποίος υπόσχεται απόδοση 700 ίππων και 667 Nm ροπής και παρόλο που προς το παρόν η Brabham δεν δημοσιοποιεί προς το παρόν στοιχεία επιδόσεων, με δεδομένο και το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι εντυπωσιακή.

Εξίσου εντυπωσιακή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επιλογή της Brabham η κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς προκειμένου όπως σημειώνει, το BT62 «να αποτελεί ταυτόχρονα πρόκληση και ανταμοιβή για τον οδηγό». Σε κάθε περίπτωση, την συγκεκριμένη επιλογή πλαισιώνει σειρά συστημάτων υποβοήθησης όπως το launch control που θα επιτρέψουν στον οδηγό να τιθασεύσει το εκκεντρικό supercar.

Συνοψίζοντας το σκεπτικό δημιουργίας του, ο επικεφαλής μηχανικός του BT62, Paul Birch αναφέρει: «το ΒΤ62 σχεδιάστηκε από το μηδέν με στόχο να εισαγάγει την Brabham σε μια νέα εποχή που όμως δεν απεμπολεί στο ελάχιστο το ένδοξο παρελθόν της φίρμας. Το BT62 είναι ένα αυτοκίνητο που απαιτεί την πλήρη αφοσίωση του οδηγού του και προσφέρει μια εξίσου γενναιόδωρη ανταμοιβή και ικανοποίηση».

Σύμφωνα με τις συστάσεις, η παραγωγή του BT62 θα περιοριστεί σε 70 αντίτυπα εκ των οποίων τα πρώτα 35 θα φέρουν αποχρώσεις αντίστοιχες με τα νικηφόρα αγωνιστικά του Jack Brabham ο οποίος παρεμπιπτόντως υπήρξε ο μοναδικός οδηγός στην ιστορία της F1 που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με μονοθέσιο που σχεδίασε ο ίδιος.

Όσο για την τιμή του BT62 αυτή διαμορφώνεται σε ένα εκατομμύριο στερλίνες.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα της θρυλικής φίρμας, ο στόχος είναι η επάνοδος στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκινώντας από τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans, ενώ πριν από αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει και μια νόμιμη για το δρόμο εκδοχή του BT62.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024