Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξανά για το «θαύμα» η Ρόμα, «έτοιμη» για τελικό η Λίβερπουλ

Ξανά για το «θαύμα» η Ρόμα, «έτοιμη» για τελικό η Λίβερπουλ

Το 5-2 του πρώτου επαναληπτικού στο «Άνφιλντ» καλείται να υπερασπιστεί η Λίβερπουλ κόντρα στη Ρόμα, η οποία θα «κυνηγήσει» το «θαύμα» στην έδρα της

Η ήττα με 2-5 στον πρώτο επαναληπτικό του «Άνφιλντ» δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στη Ρόμα. Ωστόσο, η επική πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με παρόμοιου μεγέθους ανατροπή, επιτρέπει στους «Ρωμαίους» να κάνουν όνειρα τελικού στην αποψινή (2/5, 21:45) αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ στο «Ολίμπικο».

Η ομάδα του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο καλείται να «κυνηγήσει» όσες ελπίδες της αναλογούν και να παρουσιαστεί βελτιωμένη, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Το 3-5-2 του πρώτου αγώνα θα μετατραπεί λογικά, σε 4-3-3 με τον Ζουάν Ζεσούς να «θυσιάζεται» από την 3άδα της άμυνας ενώ την πολύ σημαντική απουσία του Κέβιν Στρούτμαν, αναμένεται να καλύψει ο Λορέντσο Πελεγκρίνι.

Στις απουσίες συμπεριλαμβάνονται επίσης, οι Περότι, Κάρσντορπ και Ντεφρέλ.

Στο αγγλικό στρατόπεδο, οι «κόκκινοι» μετά το επιθετικό «τσουνάμι» του πρώτου αγώνα και τη γενικότερα, εξαιρετική εμφάνιση, έχουν τις πιθανότητες συντριπτικά με το μέρος τους. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού στον πρώτο επαναληπτικό και θα αντικατασταθεί στην 11άδα πιθανότατα, από τον Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ. Ακόμα, απόντες θα είναι οι Μάτιπ, Λαλάνα και Τζαν.

Σημειώνεται, πως αν η Λίβερπουλ προκριθεί στον τελικό του Κιέβου στις 26 Μαΐου, θα διεκδικήσει το έκτο της τρόπαιο σε οκτώ τελικούς, ενώ η Ρόμα θα προκριθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της στον τελικό της διοργάνωσης μετά το 1984 στη Ρώμη, όπου ηττήθηκε από τον σημερινό της αντίπαλο στα πέναλτι.

Εκεί, περιμένει ήδη η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λίβερπουλ αποτελεί την τελευταία ομάδα που την νίκησε σε τελικό Champions League, το 1981 στο Παρίσι. Από τότε μέχρι σήμερα, οι «μερένχες» έχουν βγει νικητές σε όλους τους τελικούς που έχουν λάβει μέρος στη διοργάνωση.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024