Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η…  εκτόξευση μπορεί να περιμένει

Η… εκτόξευση μπορεί να περιμένει

H αδυναμία προσέλκυσης επενδύσεων είναι βασικό πρόβλημα για την οικονομία και συνεπακόλουθα φταίει για το γεγονός ότι η ανάπτυξη είναι ισχνή

Για δεύτερη στη σειρά χρονιά , το 2018,  η ανάπτυξη δεν θα φθάσει τα επιθυμητά επίπεδα παραμένοντας χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων. Πέρυσι «έκλεισε» στο 1,4% του ΑΕΠ και εφέτος όπως μαρτυρούν όλες οι προβλέψεις μετά βίας θα πιάσει το 2%, ποσοστό που είναι το τρίτο χαμηλότερα στην Ευρωζώνη.

Όμως για να αντιδράσει δυναμικά η οικονομία απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αυξηθούν αισθητά οι επενδύσεις ώστε να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και συνεπακόλουθα να ενισχυθούν εισοδήματα και κατανάλωση.

Και ενώ υπάρχει πράγματι ενδιαφέρον για επενδύσεις η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τις ενθαρρύνει αλλά κάνει και ότι περνάει από το χέρι της για να δυσκολέψει την ζωή των υποψήφιων επενδυτών.

Για το ζήτημα αυτό είναι ενδεικτικά τα στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ που αν και πέρασαν στα «ψιλά»  δείχνουν γιατί η Ελλάδα αδυνατεί να προσελκύσει κεφάλαια.

Συγκεκριμένα  σε σχετικό διάγραμμα η Ελλάδα παραμένει τελευταία (μεταξύ των χωρών μελών του Οργανισμού) όσον αφορά την δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις. Προκύπτει δε πως οι όποιες μεταρρυθμίσεις από το 2013 και μετά δεν στάθηκαν ικανές για την… ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση.

Επίσης η Ελλάδα παραμένει (όπως και στις προηγούμενες εκθέσεις του ΟΟΣΑ) η χώρα με τις περισσότερες επιχειρήσεις «ζόμπι», όσες δηλαδή έχουν ελάχιστες πιθανότητες να διασωθούν.

Ως φυσικό επακόλουθο των παραπάνω η χώρα μας βρίσκεται στην tρίτη από το τέλος θέση όσον αφορά τις  Άμεσες Ξένες Επενδύσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες η «εκτόξευση» που αναμένει ο κ. Άνχελ Γκουρία μπορεί να…  περιμένει

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024