Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους

Τζανακόπουλος: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους

Απάντηση στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές το φθινόπωρο του 2018 έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παράλληλα, έκανε αναφορά στα περί καθαρής εξόδου, τονίζοντας πως «αποφάσεις για την «καθαρή» έξοδο από το πρόγραμμα αναμένεται να ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου»

Απάντηση στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές το φθινόπωρο του 2018 έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους».

«Η ΝΔ θέτει θέμα εκλογών για τον Οκτώβριο, μιλώντας για νέα εντολή μετά το τέλος του προγράμματος. Είναι οξύμωρο αίτημα γιατί επιβεβαιώνει το τέλος του μνημονίου» σημείωσε, προσθέτοντας πως «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανησυχούν. Τους διαβεβαιώνουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους».

Επεσήμανε, δε, ότι οι πολίτες δεν θα αποδεχθούν «την παλινόρθωση των πολιτικών κομμάτων τα οποία για δεκαετίες εξέθρεψαν ένα σύστημα διαφθοράς».

Στις 21 Ιουνίου οι αποφάσεις για «καθαρή» έξοδο

Αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στα περί καθαρής εξόδου. Όπως σημείωσε, «στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την «καθαρή» έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα», τονίζοντας ότι «η προοπτική της καθαρής εξόδου δεν μπορεί καν να συγκριθεί με όσα διαφημίζονταν ως «success story» από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που θεωρούσε έξοδο από το πρόγραμμα την πιστοληπτική γραμμή που ήταν μόνο στη φαντασία της ελληνικής κυβέρνησης».

«Η πιστοληπτική γραμμή της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου υπήρχε μόνο στην φαντασία της: Δεν είχε τεθεί ούτε καν ως σενάριο από τη μεριά των δανειστών, οι οποίοι ήδη από τον Ιούνιο του 2014 θεωρούσαν πως το δεύτερο πρόγραμμα είχε βγει εκτός πορείας» συμπλήρωσε.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στο αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup, στη Σόφια, το οποίο, όπως τόνισε, χαιρέτισαν τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, σημείωσε πως καθορίστηκαν οι ημερομηνίες-σταθμοί για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και τη συμφωνία για τη μεταπρογραμματική εποπτεία.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει λόγος για νέα μέτρα, αλλά και για να συνεχιστούν μέτρα που ήδη ισχύουν, καθώς υπερκαλύπτονται οι δημοσιονομικοί στόχοι. Στόχος τα κυβέρνησης είναι, στο βαθμό που το επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, να ελαφρύνει τους πολίτες, πρόσθεσε.

Επίθεση σε μερίδα των ΜΜΕ

«Η επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο ότι η χώρα βαδίζει προς την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας πως «επίσης, η παρέμβαση του γγ του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, πριν από λίγη ώρα, επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα».

«Έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, έχει ολοκληρώσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και πλέον μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία. Είναι προφανές ότι όσα είπε ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Γκουρία, πριν από λίγο δεν ταιριάζουν με τις ιστορίες κατάρρευσης και καταστροφής που αναπαράγονται καθημερινά τόσο από τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης όσο και από την Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη» συμπλήρωσε.

Σε αυτό ακριβώς απέδωσε και τον λόγο, για τον οποίο, όπως είπε, «μεγάλη μερίδα του Τύπου αποφάσισε ότι δεν είχε λόγο να προβάλει την επίσκεψη, τις δηλώσεις αλλά και την ομιλία του κ. Γιούνκερ -η οποία σημειωτέον ήταν η πρώτη ομιλία Ευρωπαίου αξιωματούχου στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024